Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 6 юни "Точно днес"

| обновено на 05.06.23 в 16:59

Седмицата трябва да даде очакваните отговори и прогнози за най-коментираните събития - за редовното правителство, което НС ще гласува днес, за финансите и бюджета, за здравето и профилактиката и за лятното настроение - музика, танци, изложби в културния афиш на Пловдив. 

Ето и гостите в програмата ни до 9.30.

- Политологът Георги Киряков преди гласуването на кабинета - за компромисите, имунитетите и реформите, за очакванията и реалностите и дали политическите срасти ще се укротят поне до есента, когато битката ще е за местните избори. И мнението на пловдивчани в анкетата на Димитър Владимиров с оценка за служебния кабинет и  съвместното управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Информационна кампания и безплатни очни прегледи за хора с диабет в областите Пловдив и Пазарджик през юни - за проблемите на болните хора в малките населени места и възможността да бъдат прегледани безплатно в мобилния кабинет на асоциация "Диабет" ще ни разкаже председателят на организацията Майя Викторова.

-Общински детски комплекс – Пловдив представя талантливите деца на Пловдив в празничен концерт на Античния театър тази вечер - за идеята и участниците ще чуем директорът Остен Мурадова

-В минутите за култура Живка Танчева ни среща с Достена Лаврен, която избра родния си град Пловдив за първата си самостоятелна изложба у нас.

- Преди това е "Добро утро, ден!" и среща с госта ни тази седмица - Кремена Стоянова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 08.08. по стълбицата на деня

Лятното настроение обзема постепенно всички у нас, останалите в пленарна зали депутати вече мислят как да излязат в отпуск и да проведат наесен поредните избори. За възможните варианти за следващ служебен премиер, за това - кой какво ще спечели и изгуби през октомври, анализ на политолога Страхил Делийски . Две музикални звезди от Пловдив гостуват на..

публикувано на 07.08.24 в 14:42

Литературно четене и жива библиотека във "Вход свободен"

В сряда споделяме заедно с Вас следобедните часове и обещаваме значими събития и срещи с интересни гости. Всичко това гарнирано с хубава музика и усмивки, за разкош :)))) Минути след 13:30 ще се пренесем в магията на Родопа планина. В това начинание ще ни съдейства Виолета Радкова, управляващ директор на фондация "Елизабет Костова", с която заедно ще..

публикувано на 07.08.24 в 09:30

С летни емоции "Точно днес" на 7 август

Лято е. Време за пътуване, почивка и споделени минути с ефира ни. Радиото е най-добрият вариант в сряда сутрин да сте добре информирани и с добро настроение. Ето и темите и събеседниците в програма "Точно днес" до 9.30 часа - Защо се стигна до хаоса с годишните технически прегледи на автомобилите и може ли готвената  промяна в правилата да успокои..

обновено на 06.08.24 в 16:11

В ритъм с „Вход свободен“

Вторник е и говорим за събора на приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, на 10 август. Кристиян Ваклинов ни гостува. Мартин Иванов, човекът положил основите на барабанната/ритъм терапия и фасилитиране в България, ще ни припомни за системата, която синхронизира ума и сърцето.  Кино рубриката, също, е част от..

публикувано на 06.08.24 в 09:30

"Точно днес" с вяра за различното пловдивско начало

Празничното утро на Преображение Господне ще посрещнем с надежда за новото, което идва към града и страната. До девет и трийсет часа ще чуете: Празничните камбани на пловдивската църква „Преображение Господне“ – какво си пожелаха пловдивчани, които прекрачват прага на храма – това ще научим от репортаж на Яница Марова . 6-ти август е..

обновено на 05.08.24 в 16:44