Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отскоци и приземявания "Ден след ден"

Снимка: Димитра Лефтерова

Години наред живеем и мислим през кризи. Затова и психичното здраве стана важна част от нашето осмисляне на света. В политиката в момента има откровени психопати, предупреждава психиатърът д-р Владимир Сотиров. С него ще коментираме личностните дефицити на политиците и психопатизацията на обществото. Ще говорим и за тенденцията да се лъже масово в публичното пространство и моделите за НЕподражание, както и за ценностите на малдите хора у нас.

Следствието излезе от прокуратурата. Директорът на националното следствие, който е дясната ръка на главния прокурор, ще го разследва ли? Следствието ли е слабото звено в съдебната система? То ли спира нейната работа? Разговорът по темата ще е с журналиста Слави Ангелов, главен редактор на вестник „168 часа“.

Пловдивската прокуратура се зае с полицейски началник от дирекцията на МВР в Пловдив заради акцията в дискотека „Бушидо“ на Гергьовден. За какво длъжностно престъпление е разследването и какви са събраните до момента доказателства? Иванка Петкова ще обобщи данните от държавното обвинение.

Продължаваме и с опитите да дадем трибуна за изява в ефир на двамата пловдивски представители в новото правителство - министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, и на министъра на културата Кръстю Кръстев, директор на Пловдивския драматичен театър.

И още:

Тази година се навършват 80 години от спасяването на българските евреи. Героичният акт е дело на видни български общественици, духовници, политици, интелектуалци и граждани. По повод годишнината Радио Пловдив представя различни гледни точки и лични истории от най-черната страница от съвременната европейска история.

Днес ще чуем три лични истории на потомци, чиито предци дадоха морален урок на цяла Европа: Лалка Обрейкова, архитект Цветан Мумджиев и отец Емил Паралингов.

Бъдете с Радио Пловдив в следобеда на шестия ден на шестия месец от годината. Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39