Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществото не иска PR арести, а някой да влезе в затвора

Разбива се статукво, съществувало дълго време с оплетени в него много хора, каза по повад последните криминални и прокурорски сюжети журналистът Слави Ангелов.

Според него е ясно, че разследванията, които сега се рефрешират нищо няма да излезе, защото прокуратурата е спала твърде много време. "Барселона гейт" е прах в очите, по това дело не могат да се съберат доказателства, че Борисов е прал пари. Нищо няма да последва и с проверката срещу Кирил Петков, за който се иска и неговият имунитет.

Тази тактика, пропомни той, се използава отдавна и при други главни покурори терминът беше „дело на чекмедже“. 

А хората не очакват арести, искат някой да влезе в затвора.

Съдебната реформа е много важна, каза Ангелов - да се наложи контрол върху прокуратурата и тя да не се използва като бухалка, да има контрл върху главния прокурор, който „не е Господ“, да има контрол върху прокурорите, които могат умишлано да провалят всяко дело.  Според журналиста формализмът в българското правосъдие е по- големият проблем на съдебната система, дори от прокурорите. Законите се така устроени, че се печелят по напълно формални причини, като тази един протокол да не е подписан със син химикал...

По темата с починалия у нас, а иначе издирван с червена бюлетина Ангел Христов, Слави Ангелов коментира, че за разлика от държавата братя Галеви от 11 години владеят Дупница. Ангел Христов може да е бил в страната от 5 или 10 години. Не е ли чудно, че веднага след смъртта му се намира лекар, който да удостовери смъртта му, служител да издаде смъртен акт, цяло чудо е, че и не успяха да го погребат тихомълком.

Най- големият пробем е доверието, но и в полицията и в прокуратурата има смели хора, които добре си вършат работата, коментира Слави Ангелов. 

Във всички случаи сме в период на разпад на една система и това правителство на национално съгласие има шанс, защото практиката показва, че към такива варианти си прибягва в трудни времена и те успяват да оттласнат държавата от дъното. Правителство трябва да има и е важно хората да продължат да защитават правата си навсякъде, където държавата им пречи, каза още Слави Ангелов.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Грешното преброяване лишило ДПС от един мандат в Пазарджик

Изборният резултат от вота за общински съветници в Пазарджик би бил различен, защото не е отразил действителният вот на избирателите – се казва в мотивите за решението на пазарджишкия административен съд, с което той обяви за недействителен избора на местния парламент.   В повторното преброяване в 52  секции се оказаха липсващи 300 бюлетини, а..

публикувано на 05.07.24 в 10:24

Румен Пехливанов управлява Смолянска област от днес

Новият областен управител на Смолян Румен Пехливанов днес встъпва в  длъжност днес. Той бе назначен на поста с решение на служебното правителство в сряда и заменя на поста Захари Сираков. Пехливанов е икономист по образование и има дългогодишен управленски опит. В периода 2001 г. – 2023 г. е кмет на община Рудозем от ДПС , а между 2003 г. и..

обновено на 05.07.24 в 08:53
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

На Общо събрание Горнослав се обяви против кариерата

На общо събрание жителите на асеновградското село Горнослав се обявиха против изграждането на близката кариера.  На форума са присъствали близо 60 процента от жителите на селото, които единодушно се обявиха против кариерата, която отстои само на 500 метра от домовете им. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Миглена Георгиева, жител на..

публикувано на 04.07.24 в 07:57