Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново правителство, стари проблеми "Ден след ден"

Снимка: iStock

Новоизбраният кабинет „Денков – Габриел“ се събра на първото си заседание. От правителствения пресцентър не посочиха темите, по които ще заседават министрите, но със сигурност сред приоритетите на новата власт ще бъдат бюджетът и съдебната реформа. Какви предизвикателства стоят на пътя на първото в българската история ротационно правителство, ще коментираме със социолога от агенция „ЕСТАТ“ Иво Желев.

Бюджетът и очакванията от новата власт, както и как да се овладее дефицитът, заложен в него от служебното правителство, коментираме с Георги Вулджев, главен икономист от Експертия клуб по икономика и политика.

Заради хладната и дъждовна пролет розоберът в Карловско закъсня, но се очаква добра реколта. За пореден път розопроизводителите алармират за редица проблеми, за чието решаване ще търсят новото ръководство на Министерството на земеделието. По темата говорим със Зара Клисурова, председател на Националния съюз на производителите на етерично-маслени култури.

Днес се очакваше депутатите да разгледат предложение, свързано с прехвърлянето на акциите на община Варна в дружеството, собственик на Международния панаир. Точката се отлага за петък, но междувременно днес кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира темата пред журналисти. Обобщението от пресконференцията на кметския екип преди утрешната сесия на ОбС е на Елена Крушкова.

Бъдете с нас до 17.00 ч., ще бъде интересно! 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 юли

В четвъртък сутрин с актуалното от деня и анализите на важните събития. До 9.30 и преди жегата да ни превземе - теми и събеседници: - Докъде стигна  почистването на река Марица, питаме отговорникът на обекта лесовъд Николай Талигаджиев от фирмата изпълнител.  -За политическите неизвестни и кризи, за не/възможните решения и има ли шанс изобщо да се..

публикувано на 10.07.24 в 16:51

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да останете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30

В жегите "Точно днес"

За жегата навън, за отражението й върху здравето, за опасностите на пътя при екстремни температури, за политическите градуси ще говорим в утрото на сряда.  Ето част от събеседниците ни:  Зорница Спасова - главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Тя има докторска степен по..

публикувано на 09.07.24 в 17:27

"Вход свободен" под лупата на юли

В началото на  лятото  градът се е оставил напълно на милостта на слънцето. Под тепетата се живее комфортно само сутрин и след полунощ. Всички разчитат само на живителния хлад на климатиците и благославят наум техническия прогрес. Вече сме в същинското сърце на юли и по тези места дебелата сянка  е единственото естествено спасение от безмилостната лупа..

публикувано на 09.07.24 в 09:30