Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третата стъпка в юли преди и след дъжда - "Точно днес"

Месец след като новото Правителство на България стана факт, НС все още не работи в пълния си капацитет. Двете основни  управляващи коалиции продължават да твърдят, че недоверието между тях е константа. Реалните решения в интерес на обществото са отложени за времето, когато неяснотите около заместник-министрите, шефовете на парламентарни комсии и областните управители бъде заменена с поета отговорност от тях.

За ефекта  от безпрецедентната за страната ни управленска сделка за ротационен премиер, плаващите мнозинства, странните приятелства и старите антагонизми и продължаващото надлъгване за позиции - събеседник - политологът Цветанка Андреева

В пиковия за туризма период  в началото на юли се оказа, че прогнозите за силен летен сезон в страната ни с очаквани около 5 милиона чуждестранни туристи са преувеличени. Ще сработи ли формулата "стойност, сигурност, стабилност", около която браншът се обедини в средата на май. Какви са равносметките и надеждите свързани с летния сезон на  територията на предлагането на алтернативни туристически продукти. Ще разговаряме с председателя на Българска асоциация за алтернативен туризъм  Любомир Попйорданов. 

Художникът Юлиян Табаков създава GENESIS със свои творби от последните седем година, които представя във флуидна комбинация  в различни изложбени пространства в няколко големи български града. Откриването на изложбата му в Пловдив е на 5 юли в галерия "2019" на ул. "Гладстон" 32. Кога невъзможността е превърната в избор и кога желанията надскачат даденостите на битието - интервю с Юлиян Табаков, който е сценограф на оперния  спектакъл  "Милосърдието на Тит"  на сцената на Античния театър в рамките на OPERA OPEN на 15 юли.

В програма "Точно днес" в понеделник  ще  разговаряме за стартиращите от 3 до 9 юли  в Сопот ВАЗОВИ ПРАЗНИЦИ. През 2023 г. се навършват 173 години от рождението на  Партиарха на българската литература Иван Вазов. Събеседник е Борислава Петрова - директор на Къща-музей "Иван Вазов".

Във времето за култура след 9.00 ч. чуйте автора на поетичната книга "Понякога се случва" Цветозар Цаков за извивките на съзнанието между реалността и вечните въпроси. Стихосбирката излезе с печата на издателство "Жанет 45".

А в "Добро утро, Ден" ще си спомним гостуването на художника Атанас Карадечев в тази рубрика с откъс от  споделеното  от него пред Радио Пловдив за миговете в живота, които ни карат да се чувстваме щастливи.

Началото е в 7 сутринта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55

"Вход свободен" - за отношенията в двойката и семейството

С приближаване края на учебната година  за  учиниците от начален  курс, родителите за  преден  път се изправят пред предизвикателството -  лятна  ваканция! Предизвикателство, да, защото дългоочакваната дълга ваканция за  децата, в  по -  честите случаи  е един  период,  в който родителите изпитват трудност в  поодсигуряването на свободното  време. Това..

публикувано на 20.05.24 в 09:30