Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 11 юли

За добрите идеи, за хората и Пловдив ще си говорим в утрото на 11 юли. И още за лятото и високите температури през следващите няколко дни. Теми и събеседници:

- Доброволното формирование „Браво, Пловдив” продължава да изненадва пловдивчани с инициативите си в града. След обновяването на спортните площадки, почистването на парковете, те продължавата да пълнят дупките по улиците в различните квартали на града. В студиото ни гостуват  младите хора от гражданското сдружение.

- Как ще бъде надградена електронно-билетната система на Пловдив. След хвърлените милиони на вятъра за транспортния проект "Индра", който така и не заработи в пълнота, какви са намеренията на общината с новия проект - припомняме думите на ресорния заместник-кмет Тодор Чонов, преди официалния брифинг, на който ще бъде представени  подробности за предстоящите дейности

-С проф. Георги Рачев, климатолог и преподавател, ще говорим за времето и очакваните много високи температури у нас- над 40 градуса.

- Политическата теми ще съберем в коментара на политоголага доц. Татяна Буруджиева  - до къде може да стигне напрежението между първите мъже в държавата след посещението на украинския президент миналата седмица, как ще се развие казуса с референдума за лева и как основните политически формации стягат редиците преди местните избори

-  В редовната рубрика на БНР - "Евранет+" темата  е ченството на България в Шенген – във фокуса и на ЕП, и на Испанското председателство на Съвета на ЕС автор Зорница Близнашка 

- в "Добро утро, ден!" си припомняме още един епизод от гостуването на д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Протести и култура - теми в "Ден след ден"

Жители на село Труд и работещи във фирмите в община Марица излизат на протест в неделя заради проблемите с градския транспорт. Протестиращите, подкрепени и от местния бизнес, настояват за възстановяването на автобусна линия № 1, която от години не се движи до селото. В момента основният транспорт е маршрутка №5, която обаче не спазва разписанието,..

публикувано на 27.09.24 в 14:45

"Вход свободен" по пътеките на родолюбието

Благодарение на образованието на Националната програма „България-образователни маршрути” на Министерството на това и научната група от 40 от ученици 6,7 и 8 клас от българското ОУ „Христо Ботев” към Културно-информационния център в Цариброд за първи път е на посещение в България от 26 до 29 септември.  Как протича тази благородна инициатива ,..

публикувано на 27.09.24 в 10:15

В предаването "Точно днес" на 27 септември

За Бетонния мост, за правата ни на потребители, за виното, което ще пием според реколтата от грозде, за каналите на информация и на дезинформация в предизборна кампания, за диалога България - Северна Македония след решението на ЕС да започне преговорите с Албания. Чуйте в предаването премиерното издание на рубриката "Имаш право"- съвместна между Радио..

публикувано на 26.09.24 в 17:12

В „Ден след ден“ говорят кмета и пловдивчани

Преди официалния старт на предизборната кампания утре /27. 09./ в предаването „Ден след ден“ кметът на Пловдив Костадин Димитров ще обясни кандидатирането си за депутат в листата на ГЕРБ и работата по ключовите за града проекти в следващите седмици и месеци. Ще чуем и пловдивчани какво мислят за поредните седми парламентарни избори и по- важното..

публикувано на 26.09.24 в 14:38

Бягаме с кауза днес във "Вход свободен"

"Светулки RUN" е събитието, на което ще Ви поканим днес на територията на предаването "Вход свободен".  Софийски планински клуб са организиратори на благотворителното бягане, което след шест успешни издания, на първи октомври ще случи седмото. Точно в 19:00 ще бъде даден стартът в градовете  София, Пловдив, Бургас и Плевен.  Каузата тази година е..

публикувано на 26.09.24 в 09:30