Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 21 юли

В последния делови ден на седмицата вървим по горещите национални и пловдивски сюжети и питаме:

- Вижда ли се краят на ремонтите в район "Южен" - темата събира Антония Попова в разговор с кмета Костадин Язов и Бончо Бонев, управител на фирмата, която ремонтира ул. "Даме Груев".

- След решението на ОбС в Пловдив да увеличи на 3000 лв. максималната помощ за гражданите с репродуктивни проблеми на територията на общината как това реално ще помогне на нуждаещите се семейства - Даниела Добрева разговаря с д-р Веселка Христамян, председател на Комисията по здравеопазване в местния парламент.

- В разгара на лятото има ли стабилизиране на политическата ситуация  и какво се случва с доверието към основните политически сили и към правителството преди местните избори  - коментираме с Димитър Ганев от Изследователска агенция "Тренд". 

И още :

- Във времето за кулутра ще ви разкажем за две изложби, които се откриват петък вечер -

Точно в 20 часа  до Римски стадион, ще бъде открита „Галерия под звездите“, посветена на уникалния спектакъл, на фондация „Енчо Керязов“ – Нощ на звездите.  За изложбата, спектакъла и какво се случва зад кулисите е интервюто на Веселина Пеева с Енчо Керязов

  С художника Матей Матеев ще ви поканим и на изложбата с творби от живописният пленер „Творецът“ в къща „Иван Черноземски“ - организиран за 15-ти пореден път от  Ротари клуб „Пловдив – Пълдин“. Тази година темата на пленера е посветена на личностите на двама от най-свидните български мъже – Христо Ботев и Васил Левски.

- В "Добро утро, ден!" си припомняме епизод от гостуването на Ботьо Гиргинов -емблематичният, но вече бивш инспектор и говорител на "Пътна полиция" – Пловдив.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С летни емоции "Точно днес" на 7 август

Лято е. Време за пътуване, почивка и споделени минути с ефира ни. Радиото е най-добрият вариант в сряда сутрин да сте добре информирани и с добро настроение. Ето и темите и събеседниците в програма "Точно днес" до 9.30 часа - Защо се стигна до хаоса с годишните технически прегледи на автомобилите и може ли готвената  промяна в правилата да успокои..

обновено на 06.08.24 в 16:11

В ритъм с „Вход свободен“

Вторник е и говорим за събора на приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, на 10 август. Кристиян Ваклинов ни гостува. Мартин Иванов, човекът положил основите на барабанната/ритъм терапия и фасилитиране в България, ще ни припомни за системата, която синхронизира ума и сърцето.  Кино рубриката, също, е част от..

публикувано на 06.08.24 в 09:30

"Точно днес" с вяра за различното пловдивско начало

Празничното утро на Преображение Господне ще посрещнем с надежда за новото, което идва към града и страната. До девет и трийсет часа ще чуете: Празничните камбани на пловдивската църква „Преображение Господне“ – какво си пожелаха пловдивчани, които прекрачват прага на храма – това ще научим от репортаж на Яница Марова . 6-ти август е..

обновено на 05.08.24 в 16:44

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 05.08.24 в 16:19

"Вход свободен"- август, императорът на лятото

Август е всесилният император на лятото. Пръска слънце и жега в изобилие и излишък, прохлада- само по благоволение и то нощем. Спорадично изпада в огнен гняв с гръмотевични бури по августейшия си каприз. По негова височайша милост си е присвоил титлата на щедър повелител на отпуските и е наложил диктатура на почивките и воаяжите в чужбинско.  Ние ,..

публикувано на 05.08.24 в 10:10