Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват смъртта на Личкана, който почина в ареста

| обновено на 21.07.23 в 13:04

Районната прокуратура в Пловдив разследва дали смърта на Ангел Личканов-Личкана не е причинена по непредпазливост в следствения арест. 56-годишният мъж издъхна в зад решетките със съмнения за инфаркт. Преди това Личканов е бил транспортиран в лечебно заведение за оказване на медицинска помощ във връзка със здравословни оплаквания.

Датата, часът, лечебното заведение и лекарят, който да извърши прегледа, били посочени лично от адвоката на арестанта – съобщават от държавното обвинение. След извършения преглед Личканов е бил върнат в следствения арест, където по-късно починал.

В досъдебното производство се извършва оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели, както е назначена и съдебномедицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на Личканов.

Личкана беше знакова фигура в ъндърграунда, като последния му арест беше следствие от поредица извършени от него хулигански прояви.


По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Пазарджик масово глобяват "шумни" коли и мотори

Полицията в  Пазарджик започна масови проверки, съчетани със санкции спрямо собствениците на особено „шумни“ коли, които надхвърлят допустимите за това норми.  Оказва се, че проблемът е доста сериозен и акцията стартира след множество оплаквания от граждани, изтъкват от областната дирекция на МВР.  Неудобството за хората е допълнително изострено..

публикувано на 02.08.24 в 13:25

Откриха нова спортна площадка в асеновградско училище

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри новоизградена спортна площадка в двора на ОУ „Ангел Кънчев“. Тя е реализирана по проект, спечелен пред МОН по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки. Съоръжението съдържа комбинирани спортни игрища за баскетбол, волейбол, народна топка и писта за бягане...

публикувано на 02.08.24 в 12:14

Кризисният щаб в Пловдив призова мерките на РЗИ да се спазват и утре

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика Кризисния щаб във връзка с пожара на сметището край Цалапица, което се запали снощи. Гасенето продължава и тази сутрин с тежка техника, която зарива с пръст тлеещото огнище, разположено на повече от 10 декара площ. От сутринта Пловдив е обгазен, като нивото на фини прахови частици..

обновено на 02.08.24 в 11:45

Седем пъти са завишени нормите за ФПЧ във въздуха над Пловдив

Значително превишаване на нормите на фини прахови частици е регистрирано във въздуха в Пловдив, съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване в Община Пловдив Иван Стоянов, който и в момента е на мястото на пожара в Цалапица. Данните от измерванията на мобилните станции показват концентрация от 350 mg/m³ ФПЧ 10, съобщават от община..

обновено на 02.08.24 в 11:44

Ако "властта в Пловдив е абдикирала", виновните ще си понесат последствията

Народният представител от ПП- ДБ, Стою Стоев, който е избран от Пловдив, обяви в питане до примиера Главчев в НС, че местната власт в Пловдив е абдикирала, РИОСВ и Регионалната здравна инспекция не отговарят, а от Общината нищо не знаят. коментарът му е по повод задимяването на Пловдив заради пожара на депото в Цалапица. "Отговорът на 112 беше, че..

публикувано на 02.08.24 в 11:43