Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сърцето на лятото с най-горещите теми - "Точно днес"

Снимка: Михаела Иванова

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. 

Поводът е създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега. Със съдебно решение близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Димитър Малинов Рангел Бизюрев, заради опасност да извършат друго престъпление. Протестите срещу насилието продължават...

А когато скандализираната обществена среда започне да диктува дневния ред в държавата, ефектът от политическите решения може да бъде с опасен знак.

Преди извънредното заседание на правната парламентарна комисия за промените в НК „Точно днес“ ще разговаряме с адв. Александър Кашъмов – изпълнителен директор на НПО Програма Достъп до Информация  и член на УС на Фондация „Български адвокати за правата на човека“ за практиката да се ревизират правни текстове под натиск.

Журналиста и автор на книгата „Диктатори, трактори и други приключения“ Димитър Кенаров, станал медийно популярен и като „бития журналист“ от времето на протестите срещу Бойко Борисов и Иван Гешев през 2020 г. – ще попитаме за мощния потенциал на литературната журналистика  и „невъзможността да стоиш тихо в собствената си стая“.

Над 2000 деца от Пловдив със слухови проблеми ще се запознаят за първи път с жестовия език. Фондация Стрей Шийп стартира обучение в Пловдив и региона с амбиция да намали границите в общуването с тях, интегрирайки жестовия език в ежедневната комуникация в училищата. Събеседник – Борис Бъндев – жестов преводач и част от екипа, провеждащ обучението за деца от първи до четвърти клас.

В минутите за култура след 9.00 ще ви поканим на премиерните спектакли на „Дванадесета нощ“ от Шекспир в два поредни под звездите на село Паталеница. Преди спектакъла на Шекспирова компания „Петровден“ – събеседник Инна Церовска.

За какво разговарят родопските комини в Дедово – отговорът дава фотографската изложба с благотворителна цел на художника Дамян Христов.

А „Добро утро, Ден“ си припомняме гостуването на директора на СУ „Любен Каравелов“ Саша Щерева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - темите в разгара на лятото

Посрещаме последното утро на юли с темите на деня. Те предвещават пожароопасно време и в политиката, и в горските масиви. Следим ситуацията с пожарите в региона. Огнена стихия лумна в смесена гора в местността „40-те извора“ и в широколистна гора в района на Баня във вторник. На политическата сцена – поредните парламентарни избори..

публикувано на 30.07.24 в 16:41

Игри и забавления във "Вход свободен"

Една тема с продължение ви предлагаме днес - за отношенията и тяхната сложност ще говорим отново в "Уроци по щастие". Дали се замисляме понякога върху твърдението, че жените и мъжете са заедно, за да решават проблемите, които не биха имали ако са сами? Все пак, не вярваме докрай в това твърдение! Модерният свят, модерните връзки и раздели, разглеждаме под..

публикувано на 30.07.24 в 09:30

В предаването "Точно днес" на 30 юли

За парите на Пловдив и за парите, които пловдивчани плащат като такси и услуги ще говорим със зам.- кмета по финанси Женя Петкова . В четврътък ОбС ще гледа промените в Наредбата за местните такси и цени на услуги. А промените в голямата си част са нагоре. Станислав Балабанов от ИТН ще попитаме за шанса партията за реализира получения трети..

публикувано на 29.07.24 в 17:00

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 29.07.24 в 16:06

Съчетаваме красивото с полезното във "Вход свободен"

С позитивно настроение ще прекараме заедно обедното време! Избираме любовта за новото начало, напук на понеделника, който се опитва да ни отнеме радостта! Но и отговорно поглеждаме към отношенията - за кратките връзки, лесния секс и бързите раздели или иначе казано - за сложността на съвременната любов, разговаряме със семеен терапевт Петя..

публикувано на 29.07.24 в 09:30