Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 септември ново начало "Точно днес"

Всяко ново начало идва от края на друго начало.И новият месец идва с усещането за есен, ученичеси трепети, политически срасти и нерешени проблеми, излезли от сянката на летните чадъри. 

На 1 септември Православната църква отбелязва Симеоновден. Септември стлага началото на  новата стопанска година, някъде започва и учебната. Днес стартира и новият политически сезон. 

Тези теми преплитаме в програмата ни с коментари и прогонзи до 9.30 часа. И още:

За работата на НС, за кабинета и напрежението с президента, за ситуацията в страната преди местните избори, които наближават на фона на партийна пасивност и необявени кандидати - анализ на политолога  Румяна Коларова.

Година след опустошителните наводнения в карловските села - Слатина, Богдан и Каравелово- как продължава животът на хората там . Репортаж на Живка Танчева.

Пътуваме и в противоположна посока към Поповица, където рано сутринта работещите в Изпълнителна агенция „Борба с градушките" и Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури"!" излизат на протест под надслов "„Не вярваме, че няма пари за увеличение на заплатите", организиран от Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ. От  мястото на събитието ще чуем Даниела Добрева.

Според специалистите хроничните белодробни заболявания бележат внушителния 163% ръст за последните 30 години. Причините са комплексни. Ще ги коментираме с проф. д-р Благой Маринов, ръководител на Центъра по функционална белодробна диагностика към Медицински университет – Пловдив. Днес той ще извърши безплатни спирометрични изследвания  в IV ДКЦ в града .

Пред септември Пловдив се превръща в открита сцена! Десетки събития от всички жанрове ще зарадват пловдивчани и гости на града, защото започва Есенния салон на изкуствата Пловдив 2023 - най-големият културен формат под тепетата, който обединява в себе фестивали и отделни събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и други. Подробностите ще научим от интервюто на Веселина Пеева с ресорния заместник-кмет Пламен Панов.

В "Добро утро, ден!" си припомняме срещата ни с д-р Тотко Найденов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55

"Вход свободен" - за отношенията в двойката и семейството

С приближаване края на учебната година  за  учиниците от начален  курс, родителите за  преден  път се изправят пред предизвикателството -  лятна  ваканция! Предизвикателство, да, защото дългоочакваната дълга ваканция за  децата, в  по -  честите случаи  е един  период,  в който родителите изпитват трудност в  поодсигуряването на свободното  време. Това..

публикувано на 20.05.24 в 09:30