Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артистичен вторник с „Вход свободен“

| обновено на 19.09.23 в 09:31

“Задачата на изкуството е да вълнува сърцата”

Говорим за изложбата „Пентомастики“, на художника от Варна Иван Обретенов, която се открива на 20-ти септември, в галерия „Артистика“, в Пловдив.

Гостува ни и Веселин Козарев, художествен директор на ансамбъл „Еподай“ Пловдив, за концерта на 22-ри септември на Античния театър, с участието и на ансамбъл „Родопа“, Смолян. 

Очаквайте рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и минутите за кино, след 14.30 часа.

Започваме, след новините в 13 часа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Есен като лято в "Ден след ден"

Първите дни на есента все още се радваме на хубаво, почти лятно време, но се усеща и новия сезон. Както на политическата сцена, така и в потока от събитията преди предзиборната кампания.  В следобедната програма на Радио Пловдив днес говорим за новите листи с кандидати, за очакванията от преди изборите на депутатите в края на октомври, за..

публикувано на 25.09.24 в 14:49

От спорта до космоса във „Вход свободен“

Говорим за „Ден на спорта в училище“, с Румяна Киризиева от „BG Бъди активен“. На 27-ми септември, близо 800 училища и детски градини ще отбележат десетото издание на инициативата. С Лъчезар Лечев темата ни е Космическа конференция – Пловдив 2024, за втора поредна година, на 28-и септември. Ще зададем въпроса, как носталгията помага?..

публикувано на 25.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 25 септември

Сряда сутрин с темите от деня и коментари на актуални събития: Ясни са листтите и кандидатите за 51-ото Народно събрание, а броени дни преди старта на кампанията, питаме представители на основните политически партии за мотивите им да се включат в надпреварата и за посланията към избирателите. Ще говорим с Николай Цонев, бившият военен министър в..

публикувано на 24.09.24 в 17:05

"Ден след ден" на 24 септември

След летните месеци с относително по-малка информационна натовареност, от днес „Ден след ден“ се връща в обичайния си формат. Ето и част от темите:  В последния ден за регистрация на листите с кандидати за народни представите в Пловдив своите заявки направиха от ГЕРБ-СДС, БСП Обединена левица и Алианс за права и свободи, тоест частта от ДПС,..

публикувано на 24.09.24 в 14:46

"Вход свободен" в началото на сезона

Вече официално е есен. След  последния национален празник градът бавно започва да свиква в с  неспирния цикъл на делника, сякаш принудително се мъчи да забрави лятното безгрижие и се стреми да влезе в неудобната , но привична люлка на рутината. Стига вече безметежност- време е за делови подход и трудов ентусиазъм! Това последното, разбира се, е тегаво..

публикувано на 24.09.24 в 10:05