Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 20 септември

| обновено на 19.09.23 в 16:33
Снимка: БГНЕС

Сряда сутрин с коментарите и анализите на важните теми от Пловдив и страната.

- Втори ден вървим по следите на тракторите, които стигнаха софийските полета и днес са на ход, за да стъпят на жълтите павета - разбраха ли се  с управляващите или ще продължат протестите - гласове на животновъди,зърнопроиводители и пчелари от пловдивско. 

 -Парламентът прие на първо четене промените в Закона за енергетиката, които предвиждат пълна либерализация на пазара на едро на електрическа енергия до края на 2023 г. при запазване на битовите потребители на регулиран пазар до 2026 г. Как либерализацията на пазара на ток и за бита ще се отрази на домакинствата - разговор на Емил Костов по темата с енергийния експерт Калоян Стайков. 

- В минутите за култура  Веселина Пеева ни отвежда в най-новата пловдивска галерия „Готи“ и ни представя  художничката Марина Борисова – акварел и скулптора Рашо Митев.

 -В рубриката "Великите европейци" Пламен Асенов разказва за британски композитор Сър Андрю Лойд Уебър.

 -  "Добро утро, ден!" връщаме лентата и си го пожелаваме с д-р Златко Илиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да остенете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30

В жегите "Точно днес"

За жегата навън, за отражението й върху здравето, за опасностите на пътя при екстремни температури, за политическите градуси ще говорим в утрото на сряда.  Ето част от събеседниците ни:  Зорница Спасова - главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Тя има докторска степен по..

публикувано на 09.07.24 в 17:27

"Вход свободен" под лупата на юли

В началото на  лятото  градът се е оставил напълно на милостта на слънцето. Под тепетата се живее комфортно само сутрин и след полунощ. Всички разчитат само на живителния хлад на климатиците и благославят наум техническия прогрес. Вече сме в същинското сърце на юли и по тези места дебелата сянка  е единственото естествено спасение от безмилостната лупа..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13

Холистично с „Вход свободен“

Днес с холистичния психолог Дорина Ташева, говорим за гостуването на Елке Уолшон в България. Тя е немски терапевт и ще сподели опит и информация за една възстановителна практика. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев. Ще си говорим и за нишките в нашето ДНК, накратко. Коя е златоносната такава? Аида..

публикувано на 08.07.24 в 09:30