Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по политическите и калиграфски знаци

| обновено на 24.09.23 в 17:09

Плавно навлизаме в дните с политика, обещания и застраховки - кой какво ще направи за нас, избирателите. Пловдив обичайно привлича много кандидати да управляват града, десетки и този път ще са тези, които ще се запишат, а малцина от тях ще разпознаваме.

На 25 септември, ден преди ОИК да спре да събира желаещите да участват в местните избори на 29 октомври, ето гледните точки:

Елена Крушкова с репортаж от представянето на Костадин Димитров за кандидат кмет от ГЕРБ, когото Бойко Борисов определи така: „На пръв поглед един тих и мълчалив човек, достоен, който много добре работи“

Веселина Александрова, водач на листата на ПП-ДБ за Пловдив град ще обяви приоритетите на коалицията да спечели битката тук.

Анализът на предстартовото броене при партиите ще направим с политолога Димитър Аврамов.

Информираме за кампаниите за безплатни прегледи в УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив. Елена Крушкова говори с д-р Веселин Давчев, за изследванията за туберкулоза, в Седмицата на отворените врати на отделението по фтизиатрия.

Ежегодното издание на форума "Италия-България диалог между две култури" е по повод Международния ден на европейските езици, повече от почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо.

Точно днес в Народна библиотека "Иван Вазов" се открива калиграфската изложба "30 букви" в Пловдив. Говорим с Милен Балбузанов, организатор и участник в инициативата, която събира Насимо и наши калиграфи заедно.

Завръщаме се редовната рубрика "Добро утро, ден!" с ново гост. Веселина Пеева ни среща с известния джаз музикант Огнян Видев.

Слушайте ни, започваме от 6.00 часа!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за Пловдив - хълмове, памет и избори

Библиотека „Седемте хълма“ събира  историческата памет на Пловдив, за да я съхрани  и предаде на идните поколения. Точно днес, на 26 септември ще се състои представянето на шестте романа на издателска къща "Хермес". За идеята и избраните книги в поредицата с издателя Стойо Вартолоеев разговаря Кремена Данева . В Пловдивски панаир ще се открие..

публикувано на 25.09.24 в 15:05

Есен като лято в "Ден след ден"

Първите дни на есента все още се радваме на хубаво, почти лятно време, но се усеща и новия сезон. Както на политическата сцена, така и в потока от събитията преди предзиборната кампания.  В следобедната програма на Радио Пловдив днес говорим за новите листи с кандидати, за очакванията от преди изборите на депутатите в края на октомври, за..

публикувано на 25.09.24 в 14:49

От спорта до космоса във „Вход свободен“

Говорим за „Ден на спорта в училище“, с Румяна Киризиева от „BG Бъди активен“. На 27-ми септември, близо 800 училища и детски градини ще отбележат десетото издание на инициативата. С Лъчезар Лечев темата ни е Космическа конференция – Пловдив 2024, за втора поредна година, на 28-и септември. Ще зададем въпроса, как носталгията помага?..

публикувано на 25.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 25 септември

Сряда сутрин с темите от деня и коментари на актуални събития: Ясни са листтите и кандидатите за 51-ото Народно събрание, а броени дни преди старта на кампанията, питаме представители на основните политически партии за мотивите им да се включат в надпреварата и за посланията към избирателите. Ще говорим с Николай Цонев, бившият военен министър в..

публикувано на 24.09.24 в 17:05

"Ден след ден" на 24 септември

След летните месеци с относително по-малка информационна натовареност, от днес „Ден след ден“ се връща в обичайния си формат. Ето и част от темите:  В последния ден за регистрация на листите с кандидати за народни представите в Пловдив своите заявки направиха от ГЕРБ-СДС, БСП Обединена левица и Алианс за права и свободи, тоест частта от ДПС,..

публикувано на 24.09.24 в 14:46