Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тревоги и предизвикателства „Точно днес“

Снимка: Димитра Лефтерова

Конфликтът между Израел и групировката „Хамас“ поставя нови предизвикателства пред целия свят, но и надежди, че той ще бъде прекратен по най-бързия начин. Ще се отрази ли той на световната икономика, в частност и на българската? Отговорите ще потърсим от финансовия анализатор Светозар Гледачев.

Ще говорим и за още едно предизвикателство, но от здравен аспект в 21 век, а именно затлъстяването. Над 800 милиона души в света страдат от наднормено тегло. Превръща ли се затлъстяването в епидемия? Темата ще коментираме с доктор Станимира Станчева-Василева, началник на отделението по ендокринология към Университетска болница „Пловдив“, където стартират безплатни прегледи на хора със затлъстяване.

„Точно днес“ ще научите повече и за най-новия филм на Георги Дюлгеров „Записки по едно предателство“. А предател ли е българинът? Това ще научим от интервюто на Стоян Терзиев с Георги Дюлгеров.

В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов ще ни разкаже историята на Цицерон.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува дизайнерката Елена Несторова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Доц. Христо Паунов в "Добро утро, ден!"

За правото и справедливостта, за уроците, които преподавателите учат, за благородството на доброволния труд, за пътешествията и черно- бялото фото  – за всичко това с чувство за хумор и намигане към съвремието говорим тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преподавателят по Конституционно право и омбудсман на ПУ "Паисий Хилендарски" доц. Христо Паунов е..

обновено на 17.05.24 в 16:45

Матури преди бала и майски фестове „Ден след ден“

Напрегната нощ за полицията в Пловдив, Видовден за зрелостниците,  празник за занаятчии и самодейци и нестихваща жълта еуфория в града от спечелената от  „Ботев“ футболна купа – така изглежда 17-ти май в града. Ще го разкажем в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа. Ще припомним как започна и как приключи кризата с барикадиралия се в дома си бивш..

публикувано на 17.05.24 в 14:28

"Вход свободен"- слънчево, с напълно разкъсана облачност

Имам напълно обосновани съмнения, че този месец не никакъв май и даже съм убеден, че всъщност си е истинския април, с когото май, май че си е сменил мястото- ей така - за експеримент и забавление! Хайде стига! Вече не е забавно! Върнете си ни изконно привичния и автентичен пети месец! Моля! Чудите се на кого говоря. На който е отговорен, разбира се,..

публикувано на 17.05.24 в 09:00

Какво ще напишем на белия лист - "Точно днес"

Месецът на ученическите изпитания и българската гордост - май, се разстила край нас с вълненията около предстоящите матури и изпити, редом с празничното вдъхновение и вълнуващите абитуриентски нощи.  "Точно днес следваме акцентите на времето, свързано с първите предстоящи матури за зрелостниците - по Български език и литература. За първия държавен..

публикувано на 16.05.24 в 17:29

"Ден след ден" на 16 май

Днес в съда в Пловдив по същество започна делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица, обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов. В съдебната зала бе доведен и соченият за извършител на убийство Рангел Бизюрев. Какви разкрития за престъплението станаха ясни от казаното пред магистратите – обощението..

публикувано на 16.05.24 в 15:05