Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затоплянето продължава, в Пловдив днес 25°

| обновено на 20.10.23 в 13:10
Снимка: Facebook / Dimitra Lefterova

Затоплянето на времето у нас продължава, на места температурите ще са летни.

С умерен, в източните райони и северно от планините временно силен и поривист южен вятър ще се пренасят топли въздушни маси. Облачността над страната ще е разкъсана, средна и висока. 

Температурите значително ще се повишат и преобладаващите минимални ще бъдат между 8° и 14°, а максималните - между 26° и 31°, малко по-ниски в крайните северозападни райони. В Пловдив минимална температура около 7°, максимална - около 25°.

В сутрешните часове в котловините и по долините на реките в Югозападна България ще бъде с краткотрайни мъгли, но през деня ще бъде слънчево, с разкъсана, средна и висока облачност.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 21° до 27°. Температурата на морската вода е 19 - 21°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще има разкъсана средна и висока облачност, значителна по южните склонове. Ще духа силен, по билата и бурен юг-югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 15°.

В събота ще остане ветровито, с умерен, в районите разположени в близост до северните склонове на планините, силен и бурен вятър от юг-югозапад. Ще преобладава слънчево време. Ще бъде топло за втората половина от октомври с минимални температури между 11° и 16° и максимални - между 25° и 30°, в отделни райони, чувствителни на южен вятър - до 32 - 33°.

В неделя ще се задържи топло за сезона. Облачността ще е променлива, но вероятността за валежи - малка. След обяд вятърът ще отслабне, а привечер в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква по-хладен въздух.

В началото на новата седмица ще има променлива, често значителна облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, минималните между 10° и 15°, а максималните - между 20° и 25°.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арсенал от димки е иззет на Колежа, двама полицаи пострадаха в мелето

Огромно количество военни димки, фойерверки, факли са иззети от стадион "Христо Ботев", на който снощи се игра пловдивсокото дерби, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Същевременно от МВР съобщиха, че през контролно-пропускателните пунктове на стадиона през щателна проверка са преминали около 13700 зрители. Двама полицаи..

обновено на 29.07.24 в 13:29

Арестуваха рецидивист, убил приятелката си в хотел в Пазарджик

29-годишна жена от пловдивското село Триводици е убита в хотел в Пазарджик. Тялото й, прободено на няколко места, е намерено в коридора на хотела от персонала. За убийството е задържан 35-годишен мъж от Септември, с когото жената е живяла преди време.  Убиецът, който имал криминално минало, е установен и задържан в резултат на усърдна работа на..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

ПП-ДБ се усъмниха в злоупотреби за 3 млн.лв. в "Чистота" и "Паркове и градини"

Общинските съветници от ПП-ДБ Добромира Костова и Николай Гюров извършиха проверка на ремонта за 3 милиона лева на базите на общинските предприятия Чистота и Паркове и градини. Проектът беше финансиран с част от 30 милионния заем, изтеглен по времето на Здравко Димитров по ОП „Региони в растеж“, и беше изпълнен с цел подобряване на микроклимата..

публикувано на 29.07.24 в 10:23

РЗИ-Смолян тества за хепатит работници в големи предприятия

Регионалната здравна инспекция  в Смолян обявява кампания за изследване на хепатит. Всеки работен ден от днес  до края на август желаещите могат да се изследват анонимно и безплатно за хепатити В и С в медицинската лаборатория на инспекцията. Тестването е с кръв от пръста чрез бързи  тестове. До средата на август инициативата ще обхване и..

публикувано на 29.07.24 в 10:07

7 пъти може да скочи "Такса смет" по методиката "замърсителят плаща"

От първи януари догодина общините в страната трябва да въведат нова методика за изчисляване на Такса смет. Тя ще се изчислява на принципа замърсителят плаща. В интервю за Радио Пловдив заместник-кметът Иван Стоянов заяви, че проблемът не е локален, а национален. Според изчисленията на някои общини таксата за битови отпадъци /ТБО/ може да скочи до 7..

публикувано на 29.07.24 в 08:44