Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) победи Ботев (Вр) в най-резултатния мач през този сезон в елита

Отборите на Ботев (Враца) и Ботев (Пд) изиграха най-резултатния мач от началото на сезона в efbet Лига. Под Околчица се случи истинско футболно зрелище с осем гола, което в крайна сметка беше спечелено от гостите с 3:5. Съперничеството между двата клуба премина през куп обрати, за да се превърне в доза щастие за раздираните от проблеми пловдивчани.

Герои в този мач имаше по много. Два гола за победителите реализира появилият се след пауза Уме Уме Емануел. По един добавиха Степанавичюс и Бароан, като попадението на №11 определено е най-доброто от началото на кампанията. За Враца силен мач както винаги направи Браян Переа, но двата му голови изстрели, в комбинация с този на Мажуга, не се оказаха достатъчни за нещо повече.

Още във втората минута футболистите от Ботев (Враца) организираха атака по фланга, при която Момчил Цветанов центрира към далечната греда за Мажуга. Ударът му с глава беше избит от Ханкич, но на точното място за добавка дебнеше Браян Переа, който без никакви затруднения реализира за 1:0.

Този мач обаче тепърва започваше! С настъпването на петата минута бе регистриран и вторият гол в дербито на ботевистите! Гостите от Пловдив намериха верния набор от футболни качества, за да възстановят почти веднага паритета. Антонио Перера от Ботев (Пд) получи топката в центъра, след което демонстрира страхотен поглед и пусна извеждащ пас за изскочилия от дълбочина Янис Карабельов. Опитният халф изпревари Федерико Рубио и отправи голов изстрел в опразнената врата за 1:1. 

Съперничеството във Враца продължи да протича на много високи обороти. Двата тима си размениха и по едно чисто голово положение до 12-ата минута. Ситуациите обаче не станаха част от статистиката, тъй като в развитието на атаките все се оказваше, че има засада.

Момчил Цветанов реши да пробва концентрацията на Хидайет Ханкич в 14-ата минута, когато отправи тежък изстрел от средна дистанция. Вратарят се намеси сигурно и изби с две ръце, а за негов късмет Дани Генов не изигра по най-добрия начин възможността за добавка.

 Гостите съумяха да стигнат до 1:2 благодарение на литовския национал Фаустас Степанавичюс. Отбранителният вал на домакините беше изненадан от трансформацията в атаката на "канарчетата", където Бароан бе заел място по фланга, на неговата позиция пък заигра Степанавичюс. Именно пас на №11 към балтиеца свари неподготвена централната двойка бранители на врачани и за Фаустас остана лесната част да преодолее от няма и метър Федерико Бариос Рубио.

Второто полувреме стартира по фантастичен начин за домакините, които отново поразиха съперника си с ранно попадение. "Зелените" стигнаха до 2:2 с гол-близнак на този, който вкара Степанавичюс, но за вражеския тим, за резултат 1:2. Момчил Цветанов използва целия си опит, за да напредне по фланга, след което отправи успоредно на голлинията подаване. Браян Переа се размина с това да засече, но такава грешка нямаше при Марко Мажуга.

Проблемите за Душан Керкез и щаба му обаче не приключиха единствено с попадението на Мажуга. Един от голмайсторите Степанавичюс получи травма по време на защитата при гола и се наложи да бъде заменен от Уме Уме Емануел.

Макар и по спешност, рокадата на Душан Керкез се оказа повече от печеливша, след като с появата си на терена, смяната Уме Уме Емануел отбеляза за 2:3. Нигерийският национал напредна през центъра и отправи изстрел от средна дистанция. Топката бе изключително добре насочена към долния ляв ъгъл на Рубио и с помощта на страничната греда се озова в мрежата на домакините.

Домакините изравниха в 63-ата минута. Константинос Балогианис игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия Стоян Арсов отсъди дузпа. От бялата точка Браян Переа бе безкомпромисен за 3:3.

В 77-ата минута Уме Емануел даде нов аванс на гостите. Попадението му почти идентично като това за 2:3, но този път намери долния десен ъгъл вратата, а резултатът стана 3:4. 

Mинути по-късно Антоан Бароан стигна до отбита топка, успя да се завърти и стреля с десния си крак от воле. Изстрелът му бе извън наказателното поле и не остави шансове на Федерико Бариос. Топката отново срещна страничния стълб и влезе във вратата на Ботев Враца.

В 87-ата минута Бабукар Траоре направи стахотен рейд и мина между няколко футболиста на гостите. Той остана сам срещу Хидайет Ханкич, но не успя да преодолее стража на Ботев Пловдив.

Ботев (Пд) е единадесети във временното класиране с 15 точки, докато Ботев (Враца) е на 14-та позиция с 10.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03