Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят за движение улица „Даме Груев“ в петък, но без готови тротоари

| обновено на 02.11.23 в 20:17

Улица „Даме Груев“ ще бъде отворена за движение на 3-ти ноември /петък/. Това стана ясно след инспекция, която кметът Здравко Димитров направи днес на последния участък от трасето – близо до Кукленския транспортен възел. Димитров бе със своя заместник по строителство Пламен Райчев и двамата на място се убедиха, че пътното платно е напълно завършено и готово да поеме трафика.

„Тази вечер трябва да се махнат загражденията от съседните преки, както и тези, които ограничават движението по „Даме Груев“. Това означава, че от утре улицата ще може да се използва пълноценно. Довършителните дейности по тротоарите могат да се извършват и при пуснато движение, без да се пречи на шофьорите. Хората се измъчиха с този проточил се ремонт, но улицата вече е напълно готова и я пускаме“, заяви при огледа кметът Димитров.

Дълго продължилият ремонт на улица "Даме Груев" започна през декември 2021-ва година и трябваше да бъде завършен през ноември 2022-ра година. 

Веднага след инспекцията на „Даме Груев“ Здравко Димитров и Пламен Райчев посетиха и пробива „Модър-Царевец“. Изпълнителите на обекта вече работят от северната страна на пробива и най-късно до края на годината връзката между районите „Западен“ и „Южен“ може да бъде отворена за движение.

„Оставят броени метри за полагане на водопровода от страна на изпълнителите на дейностите за Южния обходен колектор и веднага след като те приключат своята работа, ще бъде поставен и асфалтът на пробива. Трасето под жп линията вече е готово, част от асфалта е положен вече и от северната страна. "Виждаме, че става едно красиво и най-важното – практично съоръжение, което ще се ползва дълго в годините напред“, заяви доволен Райчев, след като двамата със Здравко Димитров лично преминаха по целия участък.

За Радио Пловдив управителят на фирмата изпълнител Бончо Бонев каза, че ремонтът е приключил на първия си етап изцяло, готово е пътното платно, включително са готови и тротоарите. Предстои залесяване на отсечката с дръвчета, както и да се реши въпросът с разширението на улицата при читалището.

Какво каза Бонев може да чуете от прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Борислав Инчев води листата на "Синя България" в Пловдив

Бившият кмет на район „Южен“ и настоящ общински съветник от „Браво, Пловдив“ Борислав Инчев е водач на листата кандидат-депутати на „Синя България“ в Пловдив.  Той е от гражданската квота, съобщиха от коалицията, в която влизат партиите „Консервативно обединение на десницата“, „Консервативна България“, НДСВ, БДФ, ДБГ, движение „Демократично..

публикувано на 07.05.24 в 18:28

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Младата водачка водела сестра си на училище, но при обратен завой изгубила управлението на колата и връхлетяла върху две ученички. Едното момиче се отървало само с..

обновено на 07.05.24 в 16:46

Изтече срокът за регистрация на листите с кандидат депутати в РИК

Днес бе последният срок за регистрация на листите на кандидати за народни представители за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Пловдив град е терен на лидерска битка между бившите партньори в управлението за парламентарния вот.   Бойко Борисов и Асен Василев ще водят ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ в градската листа. Досегашните..

публикувано на 07.05.24 в 16:45

Днес е последният ден за регистрация на листи за вота 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 15:23

Асен Василев е начело на листата на ПП-ДБ в Пловдив, Богдан Богданов в областта

Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“ има амбицията да е първа политическа сила в Пловдив на предстоящия парламентарен вот. Това стана ясно при регистрацията на листата в 16-ти РИК.  Водач на листата на ПП-ДБ в града е бившият финансов министър и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Второто място е..

публикувано на 07.05.24 в 15:10