Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имаме нова сглобка между ПП и "Възраждане"

„Аз в сглобки даже не участвам, имаше някакво споразумение, което се нарушава драстично от управляващите в момента мандатоносители. Пуска се до президента писмо за махане на шефа на ДАНС, академик Денков ми се обади, но след като го изпрати на президента. Асен Василев утре си прави извънредно заседание за да вкара данъчни закони, които не сме виждали. Има в момента по-силна от нас сглобка - между ПП и Възраждане“, това заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обобщи резултатите от втори тур на местните избори.

Той посочи, че ГЕРБ губи на няколко места местните избори, но там, където е налице нова сглобка между Продължаваме промяната и Възраждане, заедно с БСП.

„Ако трябва да направя някакво обобщение, вече имаме нова сглобка и това са действително партиите, които подкрепят Русия и Путин – на първо място ПП, на второ – „Възраждане“. На миналите избори, преди една седмица, ГЕРБ беше навсякъде пръв, с по 4,5 и повече процента. Сега се обединиха ПП и Възраждане, заедно с БСП, има нова коалиция, нова сглобка и играха срещу нас. На няколко места загубихме, но загубихме от коалиции“, каза още лидерът на ГЕРБ.

В сряда той събира членовете на партия на Национален съвет, на който ще се обсъждат изборните резултати.

„Истински се надявам умни хора като Христо Иванов, Атанасов, включително и Петков, да седнат и да си направят истински анализ, не емоционален – има ли смисъл това да продължава, ако не правим добри неща? Защото ние ДАНС, ДАНС, ДАНС, едно и също. А те, хората, чакат какво ли не по страната“, каза още Бойко Борисов. 

Целият коментар на Бойко Борисов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В Пловдив подготвят сериозни промени в таксите за "Синя зона"

Наредбата за организация на движението и паркирането на територията на община Пловдив ще има промени. Те ще касаят паркирането в най-натоварените зони на града, това съобщи за Радио Пловдив Ангел Славов, заместник-кмет с ресор "Обществен ред и сигурност". По-висока се очаква да стане таксата за престой в т.нар. "Синя зона" за три особено натоварени зони...

публикувано на 23.05.24 в 11:26
Румен Драганов

Има много силен интерес на туристи от Европа към България

Как започна туристическият сезон и какви са основните предизвикателства пред бранша, разговор в програма "Точно днес" с  Румен Драганов, от Института за анализи и оценки в туризма. Драганов подчерта, че всички прогнози от бранша са за положителен летен сезон в България .  "Всичко, което бе договорено през миналата година на борсите, индикациите..

публикувано на 23.05.24 в 09:40

Приемът в професионалните училища се разминава с пазара

Почти половината ученици в професионалните училища няма да работят това, за което са учили. Това е един от изводите в изследване на Института за пазарна икономика. "Получава се така, защото ние виждаме раздут прием в едни по-остарели специалности. Освен това, напоследък се раздува приемът в специалности, свързани със сектора на информационните..

публикувано на 22.05.24 в 16:00

Проблем е прилагането на законите за защита на природата

Защитените зони в Родопите са достатъчни, необходимо е обаче да се подобри тяхното управление. Една от наложителните мерки е да се забрани сечта във вековни гори.  Това заяви по повод днешния Международен ден на биологичното разнообразие  Стефан Аврамов , екстерт във Фондация „По – диви Родопи“.  Той посочи, че от десетилетия Източните Родопи..

публикувано на 22.05.24 в 10:22

Пуснаха телефон в помощ на хора с автоимунни заболявания

Пуснаха нова информационна телефонна линия, която е в помощ на пациентите с автоимунни заболявания.  На нея съвети и насоки ще дават хора с автоимунни заболявания, които са минали през трудния път на лечението.  В първите дни след пускането й тя се обслужва само от  Анета Драганова, председател на Асоциацията на пациентите с автоимунни заболявания..

публикувано на 22.05.24 в 07:33