Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управление и власт „Ден след ден“

Преспахме и се събудихме с новите управляващи. Те се оказаха старите.

Равносметката: ГЕРБ печелят 14 областни областни града, „ПП–ДБ“ 4, БСП също 4.

Сглобката на национално ниво се мултиплицира на местно ниво, само че с управляващи партии като опоненти. Предстои да се решават най – трудните задачи: съставянето на коалиции „по принуда“ в общинските съвети. А дали „принудата“ не са предвалително направени договорки, които предстои да се изпълняват?

Следизборните теми с фокус Пловдив коментираме в днешната програма „Ден след ден“. Очакваните разговори:

Росен Костурков - пловдивски депутат от ПП-ДБ;

Станислав Стоенчев - новият кмет на Сопот от БСП;

Георги Стаменов – трети мандат кмет на пловдивския район „Централен“ от ГЕРБ;

Николай Мелемов – четвърти мандат кмет на Смолян от ГЕРБ.

Същевременно, в днешния предпоследен ден от своя мандат като кмет на Пловдив Здравко Димитров провери как се изпълнява ремонтът на ул. „Царевец“. И използва повода да направи оценка на управлението си, но също и да даде съвети на новия пловдивски кмет. Обобщението по темата е в репортажа на Антония Попова.

И още:

Защо хората не отидоха да гласуват? На какво се дължи тяхната демотивация? Преодолими ли са апатията и колективната депресия?

Какво казаха пловдивчани на партиите и политиците с най – ниската избирателна активност от големите градове?

Дискредитира ли се окончателно представителната демокрация у нас, заради неприемането на нейните представители? Могат ли негласуващите да са реална опозиция?

Отговорите търсим от Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България.

Срещата ни в следизборния понеделник започва след новините в 15 и е до 17 часа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39