Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическата есен "Точно днес" на 13 ноември

Снимка: Яница Марова

В първия работен ден за новата седмица минаваме през актуалните теми и сюжети - започваме с данъчните промени и политическата обстановка в страната, минаваме през местната политика и стигаме до проблемите на хората с увреждания. Ето и какви са акцентите.

Местните избори минаха, а районните кметове вече встъпиха в длъжност. Новият кмет на Тракия Георги Гатев ще ни каже каква е визията му за развитие на района и кои са първите задачи, с които се захваща. 

А веднага след изборите на вратата ни почука и темата за данъците. От финансовото министерство представиха проектобюджет 2024 и идеите си за данъчни изменения. За ефекта и тежестта от тях върху домакинствата и бизнеса говорим в предаването "Точно днес". Събеседници са икономическият анализатор Светлозар Гледачев и Съби Маданков от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в Чепеларе. 

Властта на национално ниво ще погледнем под друг ъгъл - този на проблемите пред управляващата конструкция. ГЕРБ се събра на Национално съвещание, а резултатът - ГЕРБ остава в управлението, но при условие, че проектобюджет 2024 се преработи.  Кога сглобката има опасност да стане разглобка и предстоящия вот на недоверие към кабинета анализира политологът Марая Цветкова. 

В международния ден на незрящите говорим за достъпността на средата и проблемите, пред които се изправят слепите хора. Събеседник е Красимир Касабов, председател на Регионалната организация на слепите в Пловдив и в Пазарджик. 

Слушайте ни започваме след новините в 6 и сме до 9:30.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39