Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата власт в действие "Ден след ден"


Новият кмет на пловдивския район „Южен“ Атанас Кунчев продължи с инспекциите на ремонтите, с които кварталът се прочу печално. Днес той получи увелението от фирмата изпълнител, че на улица „Петър Стоев“, по която минава част от Южния обходен колектор, от понеделник ще започне възстанояването на тротоарите и настилката.

Иван Стоянов, бивш шеф на общинската фирма „Чистота“, преди да стане кмет на „Източен“, отново ще работи за чистотата на града, но вече като заместник-кмет с ресор екология и здравеопазване. Сред целите, които си поставя, е все по- широкото въвеждане на разделното събиране на отпадъци.

Йордан Карабинов, който е един от основателите на Антикорупционния фонд, ще представи днес книгата си „Система за превенция на корупция и измами“. Детайлният анализ отново ни води към извода, че една организация се корумпира само ако нейният ръководител допусне това, коментира авторът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в разгара на сезона

Юли усети, че е пренапрегнал реотаните, леко намали степента на жегата и сега доволно отдъхва върху тлеещата жарава от изпочупени температурни рекорди. Ние обаче не се отпускаме, защото август амбициозно наднича зад ъгъла, гледа с пламтящо нетъпение и изобщо   не прилича на  по- милостив. На географската карта на България сякаш е закарфичена бележка "..

публикувано на 23.07.24 в 09:45

„Точно днес“ с най-важните теми и покана за концерт

Политическият пъзел в България става все по-труден, а шансовете за редовен кабинет клонят почти към нула. Има ли изход от създалата се ситуация и възможна ли е промяна, ако се стигне до поредни извънредни парламентарни избори? Политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиева с анализ по темата. Eвропейският парламент..

публикувано на 22.07.24 в 16:49

Еко понеделник с „Вход свободен“

Сдружение „BG Бъди активен“ стартира отворена покана за НПО организации, спортни клубове и образователни институции. Инициативата има за цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи, във връзка с кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. Румяна Киризиева, разказва.  Очаквайте..

обновено на 22.07.24 в 09:45

По следите на юли - "Точно днес"

Седмицата стартира с леко занижени стойности на жегата, с надеждата, че най-изпепеляващите седем дни от лятото са зад гърба ни, а в предстоящите седем ще успеем да настроим часовниците си към нормалността на времето с традиционните дарове на летните емоции. Политическата жега обаче следва в неравноделен ритъм към кулминацията си и в понеденик отново ще..

публикувано на 21.07.24 в 16:28

Талантливите деца на България днес в Клуба

Днес в предаването отново ще ни гостуват прекрасните таланти от ДВГ "Пеещите котенца". В края на юни те отново обраха овациите и наградите разбира се на традиционния конкурс "Сезони", който се провежда ежегодно в Бургас. Вълнуващи и неповторими бяха тези дни за децата, които спечелиха сърцата на меломаните не само с гласовите си данни, но и с..

публикувано на 21.07.24 в 15:05