Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата власт в действие "Ден след ден"


Новият кмет на пловдивския район „Южен“ Атанас Кунчев продължи с инспекциите на ремонтите, с които кварталът се прочу печално. Днес той получи увелението от фирмата изпълнител, че на улица „Петър Стоев“, по която минава част от Южния обходен колектор, от понеделник ще започне възстанояването на тротоарите и настилката.

Иван Стоянов, бивш шеф на общинската фирма „Чистота“, преди да стане кмет на „Източен“, отново ще работи за чистотата на града, но вече като заместник-кмет с ресор екология и здравеопазване. Сред целите, които си поставя, е все по- широкото въвеждане на разделното събиране на отпадъци.

Йордан Карабинов, който е един от основателите на Антикорупционния фонд, ще представи днес книгата си „Система за превенция на корупция и измами“. Детайлният анализ отново ни води към извода, че една организация се корумпира само ако нейният ръководител допусне това, коментира авторът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празничното утро "Точно днес"

Да се развълнуваме заедно с "Върви, народе възродени...", да поздравим учителите, учениците, учените, хората на духа, да измерим мащаба на интелектуалния подвиг на Светите братя от Средновековието до днес,  да разлистим книга или да я послушаме... Каним ви в утрото на 24 май, а по тези теми за разговор ни гостуват - хоровият диригент проф. Златина..

обновено на 23.05.24 в 16:56

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на четири стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикуваниочерци, репортажи, поезия и..

публикувано на 23.05.24 в 17:00

На чисто и по вода в "Ден след ден"

Пловдив се размина без разрушителни последици от интезнивните валежи, придружени на места в страната с опустошителни градушки. Прогнозата обаче е за продължаващи валежи. Готови ли са регионалните дирекции на "Борба с градушките" да реагират с изстрелването на ракети от площадките в Голям Чардак и Гелеменово.   Отговрите идват от директорите им Георги..

публикувано на 23.05.24 в 14:45

Kулинарен фестивал и химично шоу днес във "Вход свободен"

Днес във "Вход свободен" поставяме началото с един любим за пловдивичани фестивал Plovdiv Food Park Festival, който ще се проведе от 30 май до 2 юни на територията на Plovdiv Stage Park. Гергана Ангелова е човекът, с който ще се вихрим импровизираната ни ефирна кухня. С какво ще бъде овкусено тазгодишното издание на фестивала ще разберем от ня минути след..

публикувано на 23.05.24 в 09:19

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03