Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ на 22 ноември

Снимка: Михаил Косев

22 ноември измина седмица откакто политическите страсти се разгоряха по разнопосочни теми – вот на недоверие, напрежение в управлението и договорки, футболни страсти, които нахлуха на терена на правителството. И днес тези теми продължават да стоят в дневния ред на страната ни.

За поредния опит за гласуване на вота на недоверие на тема сигурност и отбрана, за очакванията от изслушването на Борислав Михайлов в парламента разговаряме с пловдивския депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков.

И още - проектобюджет 2024 е във фокуса на вниманието на работодатели, синдикати, браншови организации. Разгледан беше на тристранния съвет за сътрудничество, а служителите по борба с градушките, ИАРА и областните дирекции по земеделие са в протестна готовност, ако в него не бъдат заложени средства за достойни възнаграждения. В сряда министър Кирил Вътев ще представи вижданията си по предложения бюджета пред комисията по земеделие, в четвъртък фермерски организации излизат на протест.

Има ли политика по доходите в сектор земеделие в проетобюджета за следващата година питаме Валентина Васильонова, председател на Федерацията на независимите синдикати в земеделието към КНСБ.

Веселина Пеева ни води на графичната изложба на Румен Нечев, която се открива в галерия Аспект.

Говорим и за представянето на книга и фото-документална изложба „Фамилия Стамболови – за пътя, духа и делата“. За нея разказва авторът на книгата Даниела Стамболова.

В поредицата на Пламен Асенов „Великите европейци“ разказът е за семейство Щраус – баща и син.

Започваме след новините в 6 и сме до 9:30.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празничното утро "Точно днес"

Да се развълнуваме заедно с "Върви, народе възродени...", да поздравим учителите, учениците, учените, хората на духа, да измерим мащаба на интелектуалния подвиг на Светите братя от Средновековието до днес,  да разлистим книга или да я послушаме... Каним ви в утрото на 24 май, а по тези теми за разговор ни гостуват - хоровият диригент проф. Златина..

обновено на 23.05.24 в 16:56

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на четири стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикуваниочерци, репортажи, поезия и..

публикувано на 23.05.24 в 17:00

На чисто и по вода в "Ден след ден"

Пловдив се размина без разрушителни последици от интезнивните валежи, придружени на места в страната с опустошителни градушки. Прогнозата обаче е за продължаващи валежи. Готови ли са регионалните дирекции на "Борба с градушките" да реагират с изстрелването на ракети от площадките в Голям Чардак и Гелеменово.   Отговрите идват от директорите им Георги..

публикувано на 23.05.24 в 14:45

Kулинарен фестивал и химично шоу днес във "Вход свободен"

Днес във "Вход свободен" поставяме началото с един любим за пловдивичани фестивал Plovdiv Food Park Festival, който ще се проведе от 30 май до 2 юни на територията на Plovdiv Stage Park. Гергана Ангелова е човекът, с който ще се вихрим импровизираната ни ефирна кухня. С какво ще бъде овкусено тазгодишното издание на фестивала ще разберем от ня минути след..

публикувано на 23.05.24 в 09:19

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03