Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще имаме много пресечни точки с ПП - ДБ

| обновено на 23.11.23 в 12:47

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обяви, че ще работи за децентрализация на районните кметове в града, за което настояха от групата на ПП-ДБ в официална позиция в началото на втората сесия на ОбС. От коалицията се обявиха за опизиция, тъй като според тях управлението на ГЕРБ е вредно за града.

„Аз се надявам да имаме много пресечни точки с „Продължаваме промяната-Демократична България“ относно управлението на града, каза кметът Костадин Димитров.

Той изрази надежда, че всяко добро за Пловдив негово предложение, ще бъде подкрепено, а ако се допускат грешки, те да бъдат една конструктивна опозиция.

Костадин Димитров подчерта, че ще работи за децентрализация и даване на повече правомощия на районните кметове.

„Ние обяснихме много ясно, че ще делигираме на тях права, но и отговорности. Виждате, с общинска охрана, която ще имаме по районните кметства, с общинска полиция, които ще бъдат зад тях при изпълнението на техния дълг. Започваме в тази посока да работим. Още повече, че аз имам добри първоначални отношения с двата района – „Северен“ и „Западен“, където те имат представители“, заяви кметът.

 Костадин Димитров обясни, че всеки районен кмет трябва да има програма за всяка година, но също така и да има яснота по отношение на приходите в районите. 


Още от категорията
Мария Пиргова

ДПС е органична част от българския олигархичен модел

Политологът проф. Мария Пиргова коментира в програма "Ден след ден"  промените в ръководството на партията  и предложението на Доган да има двама съпредседтели - Джевдет Чакъров и Делян Пеевски. Според нея причината за тези промени e, че през последните години движението не е така успешно като присъствие в публичното пространство.  По думите и преди..

публикувано на 26.02.24 в 16:01

Отварят трезор за идеи за бившата сграда на БНБ в Пловдив

Конкурс за идейно проектиране за обновяването на сградата на БНБ в Пловдив стартира общината. Това съобщи кметът Костадин Димитров, който заедно с екипа на заместник-кмета Пламен Панов представиха концепцията за набирането на проекти. Срокът е до 30 април, като предложенията могат да подават екипи на архитекти, художници, дизайнери и граждани от..

публикувано на 26.02.24 в 11:12

Смяната на министрите е функция на партийните договорки

"Изборът на двамата съпредседатели на ДПС е част от поетия официално курс от партията към формално влизане във властта. Повече от година мина, откакто ръководството започна  да говори за това през подобно поставена цел. Сега част от  стъпките вече са извървени  чрез влизането на ДПС под една или друга форма в парламентарно мнозинство. Остава да бъде..

публикувано на 26.02.24 в 11:01

360 мил. лева за зъболечение, безплатни протези за възрастни

358 милиона и 882 хиляди лева е бюджетът за стоматологична помощ, разписан в  анекса към Националния рамков договор за стоматологична помощ , съобщи в програма "Точно днес" доктор Красимира Сариева, председател на Районната колегия на Стоматологичен съюз-Пазарджик. По думите и няма голяма разлика от миналата година, като единственият..

публикувано на 26.02.24 в 10:46

Любопитството и умението да поемаме рискове, с гост Димитър Томов (част 2)

В епизод 12, последен за сезон 2, продължаваме разговора с Димитър Томов, срещата с когото започна в епизод 11. Димитър е инженер по автоматика, изобретател и предприемач. Във всяко човешко решение има несигурност относно резултата, но ние имаме възможност да избираме с коя несигурност да живеем. В тази връзка Димитър дава пример с решението да..

публикувано на 26.02.24 в 10:21