Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Власт и вдъхновение в "Ден след ден"

Близо половината от българите определят местния вот като нечестен, а изборите нямат съществено влияние върху електоралната картина в страната. Това сочат данните от последното изледване на агенция „Тренд“ , които ще представи социологът Димитър Ганев.

Пловдивският общински съвет избра седем зам.-председатели по време на второто си заседание и всяка от политическите групи има по един. Страстите в залата на местния парламент и позициите след сесията обобщава Антония Попова.

С финансово задъхване започва управлението си новият кмет на Пазарджик Петър Куленски. Как ще се справи той и екипът му 10 милионната дупка в бюджета оставена от предишното управление разказва Иванка Петкова.

Дружеството на пловдивските писатели отново ще връчва годишни награди за постижения в два раздела – поезия и проза. Повече за възобновената традиция научаваме от Яница Марова.

До 17 часа ще има и ще актуални теми с дата 23 ноември. "Ден след ден" започва след новините в 15 часа.

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Петъчното утро "Точно днес"

За грапавите и нови пловдиски улици, за книгите, издателите и читателите, за изборите във финалните сондажи на социолозите и отворените очи на наблюдателите, за фотографията и лицата, запечатващи времето са линиите, които следваме в утрото на 7 май. Евелина Славкова от агенция "Тренд" ще представи финалните прогнози за подреждането на политическите сили..

публикувано на 06.06.24 в 16:32

В „Западен“ кипи работа и врят конфликти „Ден след ден“

Тече последна офанзива около подлеза „Модър – Царевец“ в район "Западен" преди движението да бъде пуснато утре или вдругиден. В същото време кметът на района Тони Стойчева с видео на живо във фейсбук  се опита да спре багерите, които започнаха да изграждат паркинга пред болница „Пълмед“, предоставен й с решение на предишния общинския съвет...

публикувано на 06.06.24 в 14:32

"Вход свободен" в контрастите на юни

Миналият месец (дори не желая да го нарека май!) неохотно приключи с плахо затопляне. Новодошлият юни, въпреки горещата си кръв и топлия прием на зарадваните жители, още не може да вземе твърдо решение какъв да бъде- лятно усмихнат или облачно намръщен, мокър и градоносен. Единственото място, което по никакъв начин не се влияе от капризите на..

публикувано на 06.06.24 в 09:05

"Точно днес" на 6 юни за изборите в политиката и по пътя

В четвъртък сутрин с актуалните теми и събития до 9.30 часа. Параграф 22 ли е пътната безопасност у нас и как готвените промени в шофьорските курсове ще спомогнат да спре безумието по пътищата? Един от основните акценти е да се прекрати безкрайното явяване на поправителен изпит при кандидатстването за книжка. Предвижда се и по-голям контрол на..

обновено на 05.06.24 в 16:55
ДГ

"Ден след ден" градски теми и протести

Президентът, премиерът и военният министър откриха в Пловдив тазгодишното международно отбранително изложение  „Хемус“. Репортажът от събитието е на Антоанета Петричанска . В предаването следим и 2 протеста – на животновъдите край Калофер и на пловдивчани за кучето Джеси. Втори ден стопани блокираха за 1 час Подбалканския път край..

публикувано на 05.06.24 в 14:45