Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 29 ноември

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сряда сутрин с темите от деня и коментари на важните събития, които ще следим в развитие.

Германо-Българската индустриално-търговска камара организира в Пловдив Форум за климатична неутралност. Целта на информационното събитие е да се повиши осведомеността и да се улесни ноу-хау трансферът относно климатичната неутралност и намаляването на CO2 емисии в българските общини. По темата повече ще ни каже Соня Банкова от Германо- Българска индустриално-търговска камара.

Да се намали с 30% предотвратимата смъртност до 2030 година, тъй като по този показател България оглавява негативната статистика на Европейския съюз е сред водещите приоритети на Националния план за сърдечно съдово здраве. Той е изготвен от Дружеството на кардиолозите в България и се прави за пръв път у нас. За акцентите в него питаме кардиологът проф. Мария Токмакова, началник отделение към Кардиологична клиника на УМБАЛ „Св. Георги” ЕАД – гр. Пловдив.

Фондация „Творци на надежда“ ще ни покани на благотворителна изложба-търг с произведения на творци в неравностойно положение. Целта на събитието е набиране на средства за изграждане на достъпна среда в обществени сгради и създаване на галерия с постоянна експозиция - повече за новата неправителствена организация и нейната мисия ще ни разкаже председателят на УС Микеле Санторелли.

Във рубриката "Великите европейци" Пламен Асенов разказва за Карл Юнг.

Преди всичко е срещани ни с актьора Добрин Досев - гост в "Добро утро, ден!"


Още от категорията

"Точно денс" на 5 март

Вторник сутрин с темите от деня и коментарите на важните събития. До 9.30 ще говорим за политика, здраве, улични ремонти и за изобразително изкуство Влизаме в решаваща политическа седмица, но все още с много въпросителни. В сряда изтичат 9-те месеца управление на кабинета и трябва да бъде задвижен механизмът на ротация. Премиерът Николай Денков..

публикувано на 04.03.24 в 10:40

"Вход свободен" с търпение за пролет

Баба Марта дойде намусена и кисела от безхарактерното поведение на двамата Сечковци преди нея. Вчера замалко се усмихна малко послучай празника, но днес вече е с по- сурова нагласа. На тези , които нямат търпение да захвърлят якетата и да сложат късите ръкави, ще препоръчаме още малко търпение. Не дразнете Марта. И най- вече не я наричайте баба! Сърди..

публикувано на 04.03.24 в 09:55

След празниците и преди делника - "Точно днес"

В успокоеното предпролетно време на надежди и очаквания за динамични събития в управлението на страната, задвижваме плавно механизма на обичайното време с мисълта, че то ще ни спести доста тревоги и разочарования. И понеже сме в руслото на  непредвидимия  мемсец март, "Точно днес"  го зареждаме с позитивни емоции и духовни пространства. Подред: В галерия..

обновено на 03.03.24 в 17:19

Честит празник с Клуб "Неделя"

На трети март, в тона на деня и с България в сърцето Ви приканваме да споделите следобеда си с нас!  146-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско иго, ще отбележим като начало с бъдещето на България - ДЕЦАТА! Малките родолюбци от ДГ "Ралица" Пловдив ще ни поздравят за празника и ще рецитират любими стихове за отечеството ни. Очакваме ги..

публикувано на 03.03.24 в 15:10

Неделно и празнично с „Шейкър“

Отбелязваме 146 години от Освобождението на страната ни и създаването на българската държавност, след петстотингодишно османско иго. Заедно с нашите събеседници ще се върнем назад във времето, ще си припомним важните събития и потърсим истината за настоящето. Говорим за датата 3-ти март, като част от историята и празничния..

публикувано на 02.03.24 в 16:05