Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив се провали и срещу Левски

Отборът на Локомотив Пловдив загуби от Левски с 0:3 като гост в дербито от 19-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадион "Георги Аспарухов".

Мачът започна с атаки и към двете врати, а в 9-ата минута Бабакар Дион обстрелва опасно вратата на Левски. Пламен Андреев не се намеси по най-убедителния начин, но все пак успя да боксира топката след коварния шут на Дион, който малко преди това удари и греда, но се намираше в положение на засада.

Левски нямаше победа от 5 мача в първенството, а "сините" привърженици издигнаха транспарант с въпрос към своя треньор: "Кольо, кога ще бием?"

Точно четвърт час след началото на мача "сините" откриха резултата. Марин Петков центрира от корнер, Кристиан Димитров излезе на първа греда и нанесе удар към вратата. Динко Хоркаш не се намеси по най-добрия начин и позволи на топката да мине покрай ръцете му за 1:0.

В 28-ата минута Левски изпълни още един корнер, след който преднината на "сините" можеше да бъде удвоена. Отново Марин Петков центрира от същата позиция, а Краев беше оставен абсолютно непокрит, но ударът му с глава мина на сантиметри от горната греда.

Малко преди почивката футболистите на Левски стигнаха до втори гол. Асими Фадига открадна топката в центъра на терена и подаде към Уелтън на левия фланг. Бразилецът навлезе опасно в наказателното поле и с левия крак технично прати топката в далечния ъгъл на Динко Хоркаш.

Втората част започна доста интересно и в 47-ата минута реферът отсъди дузпа в полза на Левски за нарушение на Мартин Паскалев срещу Дарлан. В крайна сметка съдията беше привикан да прегледа ситуацията и правилно отмени решението си.

Десет минути преди края все пак Левски получи дузпа. Тогава Лео Сена удари неволно с ръка Рикардиньо, а Железов подмина положението. Този път от ВАР посъветваха съдията да преосмисли решението си в обратна посока. Железов прецени, че има нарушение и отсъди дузпа. Потърпевшият Рикардиньо се нагърби с изпълнението и технично прати топката в горния десен ъгъл на вратата.

Така Левски сложи край на негативната серия, в която се намираше в еfbet Лига от пет поредни мача без победа. 

Левски е шести в класирането с 32 точки, колкото има и петият ЦСКА 1948. Локомотив Пловдив е четвърти с 35 точки. 

В следващия кръг Левски гостува на Ботев Враца, а Локомотив Пловдив е домакин на Пирин Благоевград. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38
Локо с успешно начало на сезона

Локо стартира сезона с 1:0 над "Арда"

Локомотив (Пловдив) победи Арда с 1:0 в мач от откриващия кръг на Първа лига. На "Лаута" единственото попадение в двубоя отбеляза халфът Ефе Али в 41-та минута. В добавеното време на първата част Али и нападателят на гостите Тонислав Йорданов бяха изгонени след сдърпване. Минути преди това изравнителен гол на Йорданов бе отменен заради засада. През..

публикувано на 20.07.24 в 22:38
Мартин Нанчев

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м

Мартин Нанчев е пети в света на едноместно кану 1000 м при юношите. Роденият през 2006 г. български кануист завърши на пета позиция във Финал "А" на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Златото спечели Матеус Нунес (Бразилия), среброто - Ксюбиао Жонг (Китай), а бронзът - Милан Гяни (Унгария). България..

публикувано на 20.07.24 в 15:57
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03