Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наследявам професията на баща си и оставам в България

4
Д-р Константин Баталов, носител на "Златен Хипократ"
Снимка: Радио Пловдив, Живка Танчева

Дипломира се 73-тият випуск лекари по медицина в Пловдив. Носител на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ е д-р Константин Баталов. "Наблюдава се положителна тенденция – повечето млади лекари остават в България и се реализират тук", това каза ректорът на МУ-Пловдив проф. дмн. Ангел Учиков на тържествената церемония, в която дипломи получиха 146 млади лекари.

На тържеството българските лекари присъстваха заедно с техните родители и приятели. Тук бяха и семействата на 212 магистри-лекари, обучавани на английски език. Те са от 16 държави, сред които Великобритания, Германия, Италия, Гърция, Израел, Норвегия.

Носителят на "Златен Хипократ" д-р Константин Баталов каза пред Радио Пловдив, че наследява професията на своя баща проф. Атанас  Баталов и ще остане в България.

Д-р Лилия Ценкова прочете Хипократовата клетва на български език. Тя вече е спечелила конкурс и ще преподава в катедра „Социална медицина“ в МУ - Пловдив.

Чужденците с радост споделиха, че ще останат завинаги приятели на Пловдив и България, но повечето от тях заминават обратно в родните си държави, където ще работят.

С отличен успех над 5.50 от следването и държавните изпити са 38 дипломанти, на които ще бъдат връчени грамоти, плакети и стетоскопи.  Средният успех от следването на випуска е много добър 4.71. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

Свързани новини

Дипломира се 73-тият випуск лекари по медицина в Пловдив

358 лекари от Медицинския факултет на Медицинския университет в Пловдив ще получат днес дипломите си на тържествена церемония в зала „С.И.Л.А.“. 146 от дипломантите се обучават на български език, а 212 – на английски. След успешно завършен шестгодишен курс на обучение те придобиват образователно-квалификационна степен „магистър” и професионална..

обновено на 07.12.23 в 06:28