Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив получава 9 мил. лв. за ремонта на Голямоконарско шосе до Царацово

Регионалното министерство отпуска на Община Пловдив 9 милиона лева за нов етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе. Днес споразумението беше подписано от кмета Костадин Димитров в МРРБ. Осигуреното финансиране е за участък в обхвата от бул. "Дунав" до транспортен възел Царацово. Обектът попада в границите на две общини - Пловдив и "Марица".

"Пътната артерия е входът на Пловдив от Автомагистрала "Тракия" и важна връзка с предприятията в  индустриалната зона. За това, неговото обновяване е от особено значение за Пловдив и региона", заяви Костадин Димитров. 

Във фейсбук профила си кметът написа, че съвсем скоро ще приключат ремонтите от източната страна на Голямоконарско шосе.

Заместник-кметът по строителство Тошо Пашов уточни, че с 9-те милиона лева от държавата ще се изгражда догодина платното от магистралата до Пловдив. "Ще се прави пълна реконструкция на този участък, по който в момента върви движението - пътна основа, отводняване, преасфалтиране, осветление", посочи той. 

Инж. Пашов уточни, че до изхода на Пловдив има още 800 метра, за чиято реконструкция ще се искат допълнителни средства от държавата. За там обаче общината ще направи нова обществена поръчка за избор на изпълнител. 

Кметът на община "Марица" Димитър Иванов уточни, че са внесли в МФ проект за реконструкцията на участъка, който попада на територията на общината. Стойността му е 43 милиона лева. 

По публикацията работи: Неда Велкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

ДПС без Делян Пеевски искат местни организации

Решението ни е ДПС без Делян Пеевски – това обявиха в декларации членовете на Областният съвет на ДПС в Смолян, както и Младежката организация.  Въм фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“ те заявяват, че застават „непоколебимо“ до почетния председател на ДПС  и призива му за оставката на шестима от ръководството на Движението начело с Делян..

публикувано на 11.07.24 в 12:24

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48

Жители на Доспат излязоха на протест пред парламента

До сградата на Народното събрание се провежда протест, с който събралите се граждани искат оставката на кмета на Доспат Елин Радев. Протестиращите не са само от Доспат, а и от други градове. Кметът, който е трети мандат, оказва политически натиск върху тези, които не го подкрепят, заявиха протестиращите. Никой не ни чува в Доспат и заради това..

обновено на 11.07.24 в 11:12

Задържаха мъж за измама с ваучери за културни събития

В Пловдив е задържан 29-годишен мъж, който извършил измама с ваучери за културно събитие на стойност общо над 4000 лева. Търговско дружество за продажба на билети за културни събития по електронен път подало жалба в Икономическа полиция, че била засечена смущаваща онлайн заявка за 82 ваучера за музикален концерт. Полицейските експерти..

публикувано на 11.07.24 в 11:11

До 8 години затвор очакват лекарите с измамната схема за физиотерапия

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари, арестувани за документна измама с фиктивните процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.    Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31...

обновено на 11.07.24 в 10:40