Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - началото на новите 365 дни

Пловдив - приоритети, посоки, мечти и развитие. Всеки от жителите на втория по големина български град има своите сериозни основания да остане и да живее тук, част от пловдивчани може би виждат града си и по-красив и подреден. 

Какво залага като визия на управлението, съизмеримо с парите на бюджет 2024, през първите няколко месеца на 2024 година ще научим от кмета на Пловдив Костадин Димитров. Той ще бъде гост в студиото на Радио Пловдив след 08:00 часа, на 2 януари. 

Анонсираме политическите заявки на партиите, спекулациите и реалността за Шенген, успехите и това, което остава, разговор по темата с Евелина Славкова, социолог от агенция "Тренд".

Как правилно да целеполагаме делника във високосната година, какви са правилата за успешно начало, припомняме си синтезирано какво говори науката със Стоичко Миличин, психолог.

Представяме обществена инициатива заедно с децата от формацията "Алегра", подпомогнати от Национален фонд култура и със съдействието на общините Стара Загора и Пловдив. Повече от създателя на детско-юношеската студия за сценични изкуства - Радост Младенова-Арабаджиева, която ще ни покани на благотворителния спектакъл в Пловдив, в помощ на фондация "Искам бебе"

"Добро утро, ден!" в първото издание за новата година  е със Захари Карабашлиев. Писателят в първата част от интервюто казва, какво според него е важното за всяко начало пред нас.

Слушайте ни, програмата на 2 януари е от 07:00 до 09:30 часа!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Андрей Слабаков

Летни срещи в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви запознаем с младия кинодокуменалист Теодор Геонов. Ще говорим за търсеното и намреното по пътя през киноакадемията в Прага до неочакваните фестивалните награди за дебютния му филм "Защо?".  Във втората част на Клуб "Неделя" разговаряме с завърналият се от Европейския парламент кинорежисьор Андрей Слабаков. Един разговор извън..

публикувано на 28.07.24 в 13:05

Ранно утро с "Шейкър"

В неделното утро ви предлагаме  своята компания, а с нея и срещите, разговорите и темите, които се надяваме да бъдат повече от интересни!  Смях и забавление са в плановете ни за днес, но ще погледнем на смеха по различен начин. Йога на смеха е новост за мнозина! За  приликите и разликите й със смехотерапията  и какви са големите цели и идеи на Йога..

публикувано на 27.07.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 26.07.24 в 21:09

"Вход свободен" пооследен делник

В последния работен ден оставаме фокусирани в подгоотовката за предстоящите почивни дни!  С напредване развитието на техологичния ни свят, все по - често и все по - силно усещаме необходимост от общуване с природата. Разглеждаме общуването човек, но в най - пълноценния смисъл, където всеки допринася за развитието на връзката и никой не наранява или..

публикувано на 26.07.24 в 09:30

Спортни и спорни състезания "Точно днес"

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Ще ги припомним и сравним със съвремието и в един от сутрешните ни разговори -  с доц.   д-р  Боряна Ангелова-..

публикувано на 25.07.24 в 16:49