Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ с дискусионните теми на новата седмица

| обновено на 07.01.24 в 17:56

Мненията за съдбата на паметника на Альоша на Бурнарджика предзвикват поредното разделение в обществото. Предложения различни, някои основателни, а други не. Едно обаче е сигурно – темата е близка на пловдивчани. В първото утро на седмицата допълваме още едно мнение – професионално и партийно. За съдбата на паметника ще говорим с архитект Костадин Палазов, общински съветник от БСП.

Новата година започна не само с поляризация на мненията за съветските паметници, но още с първите дни от нея се появиха много въпросителни за съдбата на правителството. Да очакваме ли поредни трусове на политическата сцена при ротацията на кабинета? Отговорите ще потърсим от Любомир Стефанов, политолог и университетски преподавател.

Ще говорим и за икономическата 2024 година. Каква ще бъде тя и можем ли да очакваме, че ще е по-добра от миналата година? Икономистът от ЕКИП Стоян Панчев ще бъде наш събеседник по темата.

Ще се разходим и до Община Пещера, която получава 15 милиона лева от държавния бюджет за реализиране на важни проекти. А кои са те? Това ще научим от интервюто на Живка Танчева с кмета на Пещера Йордан Младенов.

На Бабинден ще гостуваме на АГ клиниката към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. А какво отчитат там по отношение на раждаемостта и недоносените бебета? Това ще научим от професор доктор Екатерина Учикова, началник на клиниката.

В рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Петър Краевски, а с него ще ни срещне Паолина Комсалова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Усмихнат петък с "Вход свободен"

Усмихнат и споделен ще бъде последния ден от работната седмица :) Бъдете с нас в минутките до 15:00! Алекс Бучков от Робопартанс ще бъде наш гост, за да ни разкаже повече за едно неверятно събития за най-малките, което ще се проведе в две поредни съботи в зоната за деца на територията на Plovdiv STAGE PARK! Фестивал на забавленията за деца, който ще се..

публикувано на 19.07.24 в 09:30

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10