Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 9 януари

Правителството определя борбата с демографската криза като свой приоритет и посочва финансовите стимули, които поддържа, както и улесненията за младите семейства. Николай Василев, бивш министър, който често критикува правителството за разходите, които прави, прави предложението да се дават по 20 000 лева на семейство при раждането на дете. За това доколко са ефективни тези стимули ще говорим с доц. Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН.

За справяне с демографската криза помага и подобряване на здравеопазването. Икономическият анализатор Красен Станчев смята, че политиците и правилата, които те създават, трябва да насърчават сътрудничеството между всички болници, но и честната конкуренция между тях.

Община Пловдив ще въведе от 1 февруари правителственото решение за безплатно пътуване в градския транспорт на всички деца до 14 годишна възраст. За въвеждането на това облекчение и за подобряването на транспортната услуга в Повдив Антония Попова разговаря с Георги Стоилов, който ръководи общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в разгара на сезона

Юли усети, че е пренапрегнал реотаните, леко намали степента на жегата и сега доволно отдъхва върху тлеещата жарава от изпочупени температурни рекорди. Ние обаче не се отпускаме, защото август амбициозно наднича зад ъгъла, гледа с пламтящо нетъпение и изобщо   не прилича на  по- милостив. На географската карта на България сякаш е закарфичена бележка "..

публикувано на 23.07.24 в 09:45

„Точно днес“ с най-важните теми и покана за концерт

Политическият пъзел в България става все по-труден, а шансовете за редовен кабинет клонят почти към нула. Има ли изход от създалата се ситуация и възможна ли е промяна, ако се стигне до поредни извънредни парламентарни избори? Политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиева с анализ по темата. Eвропейският парламент..

публикувано на 22.07.24 в 16:49

Еко понеделник с „Вход свободен“

Сдружение „BG Бъди активен“ стартира отворена покана за НПО организации, спортни клубове и образователни институции. Инициативата има за цел да насърчи организирането на почистващи събития и образователни беседи, във връзка с кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. Румяна Киризиева, разказва.  Очаквайте..

обновено на 22.07.24 в 09:45

По следите на юли - "Точно днес"

Седмицата стартира с леко занижени стойности на жегата, с надеждата, че най-изпепеляващите седем дни от лятото са зад гърба ни, а в предстоящите седем ще успеем да настроим часовниците си към нормалността на времето с традиционните дарове на летните емоции. Политическата жега обаче следва в неравноделен ритъм към кулминацията си и в понеденик отново ще..

публикувано на 21.07.24 в 16:28

Талантливите деца на България днес в Клуба

Днес в предаването отново ще ни гостуват прекрасните таланти от ДВГ "Пеещите котенца". В края на юни те отново обраха овациите и наградите разбира се на традиционния конкурс "Сезони", който се провежда ежегодно в Бургас. Вълнуващи и неповторими бяха тези дни за децата, които спечелиха сърцата на меломаните не само с гласовите си данни, но и с..

публикувано на 21.07.24 в 15:05