Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пловдив 2019" финансира с 1 млн. лв. културни прояви в града

Фондация „Пловдив 2019“ обявява отворена покана за фестивали и големи събития на обща стойност 1 000 000 лева. 

Целта е да се обогати културният афиш на Пловдив и градът да се утвърди като фестивална дестинация на културната карта на Европа. 

Кандидатстването е от днес до 4 март, а събитията ще започнат най – рано на 8 април. Календарът на проявите предвижда те да продължат до 31-ви октомври 2024 г.

В конкурса могат да участват културни организации и независими куратори и артисти от България. Техните предложения трябва да са за събития и фестивали на територията на град Пловдив. Жанровете са разнообразни - музика, визуални изкуства, театър, танц, филмово изкуство, литература, фотография, дигитални изкуства, образование, иновации, творчески индустрии.

Общият бюджет за отворената покана е 1 000 000,00 лв., без определен праг на финансирането за проект. Фондация „Пловдив 2019“ ще изплаща аванси само след одобрен и гласуван от Общински съвет на град Пловдив бюджет на Фондация „Пловдив 2019“ за 2024 г. Сключването на договори с всички одобрени участници може да се случи след обявяване на резултатите от поканата, за да не се ограничи своевременния старт на подготовката по проектите.

Необходимите документи за кандидатстване са на сайта на „Пловдив 2019“.

През 2023 година ОС Пловдив подкрепи тригодишен план за работа на фондация „Пловдив 2019“, с което даде възможност на екипа на Фондацията не само да продължи да подкрепя едни от най-мащабните събития в страната, но и да гарантира съфинансиране на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Оловният войник събира публика в Цар-Симеоновата градина

В рамките на фестивала за улични изкуство „6Fest“в Пловдив днес в Цар-Симеоновата градина малчуганите могат да гледат (11 ч.) спектакъла „Храбрият оловен войник“. Спектакълът е продукция на „Камбана Арт“ – София. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Пловдив и е част от Културния календар на..

публикувано на 21.07.24 в 07:49

В "Срещите" за Петър Берон и неговия "Рибен буквар"

[module="Media" entry="Audio" title="Предаването ''Срещите'' на 9 март" url="http://82.119.84.123/storage/Radio Plovdiv/2024/PREDAVANIA_2024/PUBLICISTIKA/Sreshti/SRESTITE_09,03,2024.mp3" download="false" class=""  Да си спомним за учения енциклопедис Петър Берон и неговия "Рибен буквар", който стана на 200 години.                             Гост на..

обновено на 20.07.24 в 10:11

Започна 45-тото археологическо лято на селищна могила Юнаците

В програма "Точно днес" разговор за селищна могила Юнаците . През това лято на знаковия обект в област Пазарджик археолозите продължават с нова серия проучвания. С ръководителя им доц. Камен Бояджиев , говорим за очакванията и за средствата, които ще са нужни там. Доц. Камен Бояджиев е археолог от НАИМ-БАН: Тази седмица започнахме археологическите..

публикувано на 19.07.24 в 10:14

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

публикувано на 19.07.24 в 06:48

Галерия „Сигна“ със сборна лятна изложба на известни творци

Галерия „Сигна“ представя сборна лятна експозиция с творби на около 20 автора – живопис и малка пластика. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август. „Сборната изложба представя творби на автори, с които работи нашата галерия. Наблюдаваме във времето какво се търси и харесва от публиката. И подбираме и творбите, които да..

публикувано на 18.07.24 в 10:46