Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неприключили конфликти „Ден след ден“

Всичко друго, но не и точка трябва да бъде поставено на конфликтите, които фокусираха вниманието ни още миналата седмица – фермерските протести, неочаквания за мнозина "бъг" в преговорите за ротацията в правителството и растящите искания на групите в общинския съвет на Пловдив за включването на допълнителни проекти в бюджета за тази година.

Фактическото разединение в земеделския бранш и продължаващите протести на 26 организации от сектора ще обясни председателят на Асоциацията на картофопроизводителите Тодор Джиков, а  спора за външното министерството между ПП-ДБ и ГЕРБ, както и неяснотите в подписаното между тях споразумение за ротацията ще коментира бившият вицепремиер и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Тази седмица предстои приемането на бюджета на Пловдив за тази година. Колкото по- малко време остава до 15-ти февруари,  толкова повече стават критиките за надути приходи, но растат и исканията за повече разходи и нови проекти. Опозиционният и управленски прочит на бюджет – 2024 година ще бъдат на общинския съветник Александър Ракшиев от ПП-ДБ и на  заместник-кмета  по финансите Жени Петкова. 

Разговорите очаквайте между 15 и 17 часа.
Още от категорията

"Точно днес" - ден в добавка

29 февруари - ден, който получаваме от високосната 2024 година. Да го използваме рационално и да завършим важното за месеца.  В Пловдив сергиите с мартенички са заредени, остава да добавим и настроението, с което ще зарадваме близки, колеги и приятели. Даниела Субашева  ще има репортаж от "Радостни обреди" в Пловдив, колко пловдивчани избраха датата..

публикувано на 28.02.24 в 15:29

Заплати и издръжка в местната власт – теми в „Ден след ден“

За парите на общинските съветници в Пловдив, които възмутиха областния управител и за издръжката на филхармониците в Пазарджик ще говорим в предаването „Ден след ден“ на 28-ми февруари. Утре съветниците трябва или да прегласуват решението си за увеличените си възнаграждения, които възлизат на 3 080 лева, или да намерят изход от ситуацията,..

публикувано на 28.02.24 в 14:37

"Вход свободен" за добродетелите и ценностите в живота

Днес обещаваме да озарим денят Ви с много настроение, музика за душата, и разбира се интересни гости!  Началото поставяме с усмихнатата Вера Вулджева от Фондация "Озарени сърца"! Заедно с нея ще поканим най-малките "На гости в библиотеката с Озарени сърца". То ще се състои на 2.03. /събота/ в Народно читалище "Проф. Кирил Дженев - 2018" и е част от..

публикувано на 28.02.24 в 09:30

Не/очаквани предизвикателства - "Точно днес"

В сряда ще следваме посоката на времето с въпроси за непреходната му сила и механизмите, които задвижват  човешките ни и политически страсти. Защо отстоянието между направените през годините грешки и очакването, макар и за късни поуки, често остава запълнено от недоизказаност и нови въпроси, вместо от повече мъдрост и разум? Територии на разговорите във..

публикувано на 27.02.24 в 16:50

Огради и изгледи отвисоко в "Ден след ден"

Поставената на Небет тепе ограда предизвика различни коментари и реакции още преди приключването на проекта за реставрация. Позициите "за" и "против" след изявленията от кмета на Пловдив и ръководителя на проекта "По крепостните стени на Филипопол" представят директорът на Археологическия музей доц. Костадин Кисьов и Павел Начев от сдружението..

публикувано на 27.02.24 в 14:59