Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миладинов и Георгиева на полуфинали на СП по плуване

Йосиф Миладинов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Двама български плувци намериха място в полуфиналите на своите дисциплини след днешните сутрешни стартове на Световното първенство в Доха,.

Пловдивчанинът Йосиф Миладинов се класира сред най-добрите 16 на 100 м бътерфлай с 10-о време в сериите. Миладинов финишира трети в своята серия с време 52.10 сек., за да намери място в полуфиналите. Финалистът от Летните олимпийски игри в тази дисциплина беше изпреварен от представителя на Казахстан Адилбек Мусин и южноафриканеца Чад Ле Кло. Мусин даде най-доброто време в сериите, финиширайки за 51.75 сек.

Габриела Георгиева се класира за полуфиналите на 200 м гръб с личен резултат - 2:10.86 мин. Времето ѝ е и покрит “Б” норматив за Летните олимпийски игри в Париж през лятото. Тя обаче има шанс за спечелване на квота за Олимпиадата тази вечер, ако постигне време 2:10.39 мин в полуфинала. Георгиева беше с трети резултат в пресявките и остана на 4 стотни от националния рекорд, притежание на Екатерина Аврамова. Това е второ влизане за българката в полуфиналите на световния шампионат в Доха след участието ѝ на 100 м гръб.

Калоян Братанов не успя да се класира за полуфиналите на 50 м свободен стил. В девета серия той даде шесто време с 22.48 сек. В общото класиране на дисциплината Братанов се нареди на 33-о място. Най-доброто време в сериите имаше австралиецът Камерън МакЕвой с 21.13 сек.

При мъжките щафетите на 4х200 м свободен стил българският квартет в състав Петър Мицин, Калоян Братанов, Калоян Левтеров и Йордан Янчев остана на 13-а позиция с време 7:21.06 мин. По този начин щафетата ни не успя да си осигури квота за Париж 2024. В сериите най-добро време даде съставът на Китай.


По публикацията работи: Йордан Данчев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нова промяна за мач на Ботев Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС официализира промяната в предстоящия мач между ЦСКА-София и Ботев. По програма двубоят трябваше да се играе на Националния стадион, но заради концерт ще се състои на стадиона в “Надежда”. Ето и пълното решение: Поради затваряне на Националния стадион “В. Левски“ за провеждане на концерти и невъзможност да се..

публикувано на 24.08.24 в 17:58

Два отбора от Италия с интерес към Мирослав Георгиев

Ботев  може да осъществи още един престижен трансфер зад граница. Два отбора от Италия проявяват интерес към защитника на “канарчетата” Мирослав Георгиев, който има договор с клуба до лятото на 2026 година. На този етап обаче страните още са в процес на преговори и не е ясно дали ще се стигне до сделка. Роденият през 2005 година футболист вече записа..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Луков бе успешно опериран от доктор Точков.

Вратарят на Локомотив Пловдив – Мартин Луков, претърпя операция, при която бе направена интервенция на менискуса на левия крак. Доктор Виктор Точков оперира поредния футболист, играещ в България, в случая стража на Локомотив Пловдив. Според опериращия лекар, на Мартин ще му е необходим един месец, за да се възстанови и да може да се върне към..

публикувано на 23.08.24 в 17:58

Пазарджик е домакин на две национални спортни състезания

Малди спортисти от цялата страна ще мерят сили в две спортни прояви, които се провеждат от днес до неделя в Пазарджик - Републиканско първенство по модерен петобой и Турнир „Христо Чочев - Мемориал”.  Спортистите ще се състезават в няколко дисциплини – фехтовка, бягане с препятствия, плуване и комбинирана дисциплина. Състезанията се..

публикувано на 23.08.24 в 08:58

Смениха стадиона за мача "Септември" - Локо - Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС обяви промяна на стадионите в следващите мачове на Ботев и Локомотив. Както е известно, "жълто-черните" се завръщат в "Коматево", заради потресаващото състояние на тревната настилка на стадион "Христо Ботев". В същото време двубоят между Септември и Локомотив ще се играе на стадиона в "Надежда", заради концерт на..

обновено на 22.08.24 в 18:46