Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томаш с емоционално обръщение към локомотивци

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш отправи емоционално обръщение към феновете на “черно-белите“ преди подновяването на Първа лига:

„Локомотивци,

Преди старта на пролетния дял ще ви кажа това, което ще кажа на играчите в съблекалнята. Няма да използвам различни думи, защото за мен тези на трибуните и тези на терена са едно цяло. Вие не полагате по-малко усилия от нас, които сме на и около игрището, но повярвайте, че ние не по-малко от вас искаме Локомотив да побеждава.

За съжаление има моменти, в които отборът, за разлика от феновете, не успява да спечели. И точно тогава усещаме вашата любов. Тогава разбираме колко голяма нужда имаме от вас. Вие накарахте всички нас, които дойдохме като “външни”, да живеем с идеята “Локомотив”. И най-много боли, когато знаем, че сме ви разочаровали. Знам, че ще има такива моменти и за в бъдеще. Наясно съм, че новите футболисти няма да заменят продадените, но всички в клуба правим най-доброто и се надяваме, че времето им за адаптация ще бъде кратко. Но няма да търся оправдания, защото те са признак на слабост. Да, ще бъде трудно, но явно такава е съдбата на този клуб. Ако беше лесно, нямаше да е Локомотив, но и нямаше да е сладко и истинско. Ако беше лесно, може би и аз нямаше да съм тук. Обстоятелствата ни принудиха да отстъпим крачка назад и да започнем отново да градим.

Ние нямаме комфорта и възможностите на другите, но това няма да ни накара да наведем глави и да се откажем. Конкурентите ни имат пари, възможности, опции, но ние имаме вас. Имаме сърца, имаме страст. И вашата любов, отдаденост и безрезервна подкрепа ни задължават да направим всичко по силите си, за да успеем и да изпълним целите си.

Ние ще продължим да следваме мечтата. Моята, на хората от екипа ми и на играчите е Европа. Не мога да обещая, че ще я изпълним, но мога да се закълна пред вас, че докато съм в Локомотив ще поставям на първо място интересите на клуба и ще направим и невъзможното всеки път да излизаме от терена с високо вдигнати глави, за да имаме сили да ви погледнем в очите. Дължим го на вас, дължим го на клуба и на онези, които са носили преди нас черно-бялата фланелка. Вярвам, че когато отбор, публика и ръководство са обединени и гледат в една посока, ще успеем да се справим с всички трудни моменти, които ще имаме, за да се насладим заедно на постигнатото след това!“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив се завърна на победния път

Локомотив(Пловдив) победи Берое като гост с 2:0 и спечели важни три точки в Стара Загора. Това е успех за наставника на смърфовете Любо Пенев. Мачът в Стара Загора започна по-добре за гостите от Пловдив, но домакините не се затвориха в глуха защита. Постепенно Берое започна да настъпва към вратата на Мартин Луков, но чистити положения липсваха. В..

публикувано на 10.08.24 в 21:22

Карлос Насар е олимпийски шампион!

Карлос Насар спечели мечтания златен медал в категория до 89 килограма във вдигането на тежести! Българинът стана олимпийски шампион с двубой от 404 килограма!    След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар поведе със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит.   Първата заявка на българина в движението..

обновено на 09.08.24 в 19:16

Боряна Калейн с историческо сребро за България

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи медала от Олимпийските игри в Париж. Това е едва втори медал за България от индивидуалната художествена гимнастика. Предишното отличие датираше от далечната 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Единствената по-добра гимнастичка от Калейн днес..

публикувано на 09.08.24 в 18:51

Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва. Крилото е петото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Марсилио Силва е роден на 6 януари 2000 г. в Бразилия. Юноша е на Ауто Еспорте. Състезавал се е за отборите на Санхоанензе, Патриотас, Патросинензе. За последно е бил част от състава на Маморе. ПФК..

публикувано на 09.08.24 в 14:18

Ботев с аванс срещу Жрински

Ботев Пловдив надви Жрински Мостар с 2:1 на стадион "Христо Ботев" под тепетата в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят започна с добър изстрел на Самуел Акере в 10-та минута, който беше отразен от стража на босненци Марко Марич. Последва голям пропуск за гостите, след като Марио Чуже се измъкна, но бе спрян..

публикувано на 08.08.24 в 23:43