Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Попски работи" в "Ден след ден"

| обновено на 22.02.24 в 14:57

"Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря" – тази максима от години е водещ метод на управлението у нас. С нея политическите сили се обвиняват взаимно, предизвиквайки гнева на електората.

За „протегнатата ръка“ между партньори, които не само не са близки, но са остри политически опоненти; за препъникамъните в управлението; за битката за овладяване на държавата; за посоката нови избори – разговор с проф. Росен Стоянов, политолог, преподавател по политически комуникации в Нов български университет.

След два дни, в събота – 24 февруари, ще се проведе XI отчетно-изборна конференция на ДПС. Тя трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади? Темата коментираме с журналистката Ружа Райчева, политически репортер в OFFNews.

И още:

Пазарджишките ловци и риболовци излизат на протест срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни български земи и български гори и ловни площи. Протестният митинг ще е на 1 март пред областната администрация в Пазарджик. Те се обръщат за подкрепа към ловците от страната с призиви „Соларите убиват природата!“, „Не засаждайте плодородна земя с панели!“, „Спрете кражбата на земи!“  Разговорът по темата ще е с Евгени Абаджиев, председател на Сдружение ловно-рибарско дружество “Сокол-1893” – Пазарджик.

От Пловдив:

Управителят на Комплексния онкологичен център в Пловдив д-р Тихомир Дерменджиев да бъде предсрочно освободен. За това настоява зам.-кметът Владимир Темелков в предложение до Общинския съвет, който трябва да вземе решението. Какви са мотивите за смяната на шефа на най – печелившото общинско здравно дружество? Кой ще седне на неговия стол? Елена Крушкова разговаря с изпълняващия длъжността кмет Владимир Темелков.

Зелената сделка на Европейския съюз е прекрасна, но прекалено амбициозна, а протестите в агросектора ще продължат. Това заяви в Пловдив земеделският министър Кирил Вътев, който откри две международни конференции в рамките на изложението АГРА. Репортажът по темата е на Иванка Петкова.

Емил Костов ни запознава с новата платформа „Анкети за учене“, създадена от фондация „Зеадно в час“ и образователния сайт „Преподаваме.бг“. Разговорът е с главния редактор на сайта Петко Иванов.

Започваме след новините в 15 часа и сме заедно до 17. Слушайте ни!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30