Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" по стъпките на делника

Снимка: pixabay

След 11-та национална конференция ДПС вече е с двама съпредседатели – дългогодишният депутат и бивш екоминистър д-р Джевдет Чакъров и председателят на ПГ на движението Делян Пеевски. Делегатите приеха предложението на почетния председател Ахмед Доган лидерският пост да се раздели между двамата. Накъде върви Движението за права и свободи и каква политика ще следва, коментираме с политолога проф. Мария Пиргова.

В Пловдив започна делото за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица. Процесът бе предхождан от поредния протест на близки и приятели на младежа пред Съдебната палата. За хода на делото очакваме информация от Стоян Терзиев.

Новата ограда на Небет тепе ще пази обекта от вандализъм, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров по повод забележките за монтирането на съоръжението. Пред журналисти градоначалникът коментира и ремонта на Рогошко шосе, и съдбата на красивата, но занемарена сграда на БНБ. Живка Танчева с репортаж по темата.

Нова улица в район „Източен“ ще разтовари трафика в района, където има няколко хипермаркети. Днес бе направена първа копка на ул. „Георги Странски“. Разказва Даниела Добрева.

Девинското село Триград стана първото в страната родопско село с добавена мобилна реалност. Целта е повече туристи да се заинтересуват, да видят и да посетят красотата на Родопите. Повече за инициативата ще научим от адв. Радост Караиванова от сдружението „Бъдеще за Триград“.

Бъдете с нас от 15.10 до 17.00 ч. Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 11 юли

В четвъртък сутрин с актуалното от деня и анализите на важните събития. До 9.30 и преди жегата да ни превземе - теми и събеседници: - Докъде стигна  почистването на река Марица, питаме отговорникът на обекта лесовъд Николай Талигаджиев от фирмата изпълнител.  -За политическите неизвестни и кризи, за не/възможните решения и има ли шанс изобщо да се..

публикувано на 10.07.24 в 16:51

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да останете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30

В жегите "Точно днес"

За жегата навън, за отражението й върху здравето, за опасностите на пътя при екстремни температури, за политическите градуси ще говорим в утрото на сряда.  Ето част от събеседниците ни:  Зорница Спасова - главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Тя има докторска степен по..

публикувано на 09.07.24 в 17:27

"Вход свободен" под лупата на юли

В началото на  лятото  градът се е оставил напълно на милостта на слънцето. Под тепетата се живее комфортно само сутрин и след полунощ. Всички разчитат само на живителния хлад на климатиците и благославят наум техническия прогрес. Вече сме в същинското сърце на юли и по тези места дебелата сянка  е единственото естествено спасение от безмилостната лупа..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13