Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" по стъпките на делника

Снимка: pixabay

След 11-та национална конференция ДПС вече е с двама съпредседатели – дългогодишният депутат и бивш екоминистър д-р Джевдет Чакъров и председателят на ПГ на движението Делян Пеевски. Делегатите приеха предложението на почетния председател Ахмед Доган лидерският пост да се раздели между двамата. Накъде върви Движението за права и свободи и каква политика ще следва, коментираме с политолога проф. Мария Пиргова.

В Пловдив започна делото за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица. Процесът бе предхождан от поредния протест на близки и приятели на младежа пред Съдебната палата. За хода на делото очакваме информация от Стоян Терзиев.

Новата ограда на Небет тепе ще пази обекта от вандализъм, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров по повод забележките за монтирането на съоръжението. Пред журналисти градоначалникът коментира и ремонта на Рогошко шосе, и съдбата на красивата, но занемарена сграда на БНБ. Живка Танчева с репортаж по темата.

Нова улица в район „Източен“ ще разтовари трафика в района, където има няколко хипермаркети. Днес бе направена първа копка на ул. „Георги Странски“. Разказва Даниела Добрева.

Девинското село Триград стана първото в страната родопско село с добавена мобилна реалност. Целта е повече туристи да се заинтересуват, да видят и да посетят красотата на Родопите. Повече за инициативата ще научим от адв. Радост Караиванова от сдружението „Бъдеще за Триград“.

Бъдете с нас от 15.10 до 17.00 ч. Ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" на Еньовден

Ако живеете на принципа "не ме е еня" за нищо, днес е различно  дори за вас. Днес  е Еньовден! Честито на  имениците и нека всички бъдем здрави! В магичната реалност на този ден ще се огледаме в легендите и обичаите послучай този необикновен празник на доброто вълшебство. Свежа музика, пъстри любопитности и интересни гости очаквйте в днешното издание на..

публикувано на 24.06.24 в 09:50

По стъпките на лятото "Точно днес" на 24 юни

В летен вариант "Точно днес" започва след новините на БНР в 7 и споделяме времето до 9.30 часа. Теми и гости в понеделник. Седмицата започва с Еньовден – един много почитан в народната традиция ден, свързан с билките и лечението. На същата дата Православната църква чества рождението на св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се..

обновено на 23.06.24 в 17:17

Емоции и красота днес в Клуб "Неделя"

В поредното юнско издание на предаването Клуб "Неделя" ще бъдем вашата свежа и усмихната компания във времето между кафето и питието :)))  Началото поставяме с така популярния напоследък в България спорт пикълбол. Къде се заражда и кои са ползите от практикуването му, разказваме в репортаж на Иванка Петкова.  Даваме воля и на емоциите днес, но не тези,..

публикувано на 23.06.24 в 15:23

Лятно с „Шейкър“

Днес говорим за юли. С какво ще ни изненада? Ще разберете от астробюлетина, със Стефи Недевска. Очаквайте, редовната ни рубрика с Елена Шахънска. Тази неделя темата е за желанията и тяхното изпълнение. С Борис Зафиров и Лилия Секова говорим за проекта „Форум театър в училище“, който е към своя край. На 28 юни, учениците от ПГО „Ана Май“,..

обновено на 22.06.24 в 19:34
Галин Никифоров

Галин Никифоров в "Добро утро, ден!"

През тази седмица, преди лятната ваканция за "Добро утро, ден!" излъчваме разговора с писателя Галин Никифоров. Той участва в "Пловдив чете 2024" и беше гост на Радио Пловдив. Галин Никифоров (роден 1968 г.) е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. С писателя говорим  за България, времето и Пловдив, в първата част от..

обновено на 21.06.24 в 16:53