Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природата и жените на фокус във "Вход свободен"

Дни преди празника на Жената, настройваме сетивата си до най - фини нюанси, търсим и откриваме, гадаем и заявяваме женските Вселени! 

С Галеристката Олга Петрова ще ви разкажем за "Женски светове" - изложбата, която се открива днес в галерия "Аспект". 

В "За и против" с колегата Дора Башакова разглеждаме модерният образ на жената.

С ресурсният учител Петя Христова, от СУ "Христо Г. Данов" Пловдив, ще поговорим за еко инициативата Месец на рециклирането.

Започваме след новините в 13.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ден след ден" на 18 октомври

Под  30 на сто от реките, езерата и крайбрежните води в страните от ЕС отговарят на стандартите за допустимо замърсяване. Това се посочва в доклад на Европейската агенция за околна среда. В доклада обаче не са анализирани данните за България, тъй като страната ни все още не е изготвила своите планове за управление на речните басейни. Ще говорим по..

публикувано на 18.10.24 в 14:23

Петъчно с „Вход свободен“

Петъчно говорим за конкурса за детска рисунка „Приказно вълшебство“, която настоятелството на СУ „Христо Г. Данов“ организира за 8-а поредна година. Този път поводът е по-специален, училището отбелязва 175 години, от своето създаване. Разговаряме с г-жа Ана Вълчева зам.-директор на училището. Очаквайте в рубриката „Брейнсторминг“, защо и..

публикувано на 18.10.24 в 09:30

"Точно днес" на 18 октомври

В утрото на последния ден от седмицата с делнични теми и в търсене на решения по важни въпроси. За поредна година в месеца за борба с рака на гърдата Фондация „Грижа за живот България“ организира информационна кампания като темата на инициативата този път е не само битката със заболяването, но и духовно оцеляване, и физическо преодоляване на..

публикувано на 17.10.24 в 15:00

"Ден след ден" с актуалното на 17 октомври

Милен Митев , новият стар генерален директор на БНР, ще бъде събеседник в следобедната ни програма днес. Той гостува в ефира ни буквално часове, след като бе преизбран за втори мандат от Съвета за електронни медии. Адвокатските колегии в цялата страна призоваха да бъде прекратена процедурата за избор на нов главен прокурор и нов..

публикувано на 17.10.24 в 14:45

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването ни гостува Мирослава  Иванова с японското име Hosen,. Тя е икебана артист и лицензиран преподавател в школата Sogetsu Токио.Заедно с нея ще разкажем за  икебана пърформансът, който ще се проведе от 21 до 27 октомври в Пловдив. Подробностите научаваме в минутите след 13:30 от самата Мирослава.  Песен време след новините в 14:00..

публикувано на 17.10.24 в 09:30