Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психоаналитично с „Вход свободен“

| обновено на 19.03.24 в 09:38

Говорим за събитието на Пловдивско лаканианско пространство, на 21-и, от 15.30 часа в НБ „Иван Вазов“ – „Трудности с ученика : случаи, въпроси, /не/ възможни решения“. Организирането на подобно събитие е провокирано от зачестилите случаи в практиката, свързани с трудностите, които родители, учители, училищни психолози и педагогически съветници срещат в работата си с учениците. Наш гост е Милена Рангелова, психоаналитично ориентиран психотерапевт и един от водещите на събитието.

Ще отидем и на пролетно хоро във Велинград.

Очаквайте и минутите ни за кино, както и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев.

Започваме, след новините в 13 часа. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За героичните събития и цената на труда „Точно днес“

Отбелязването на 148 години от Априлското въстание ни дава повод да се замислим – какво ни завещаха героичните предци и къде сме ние днес? Търсим отговорите в утрото на 1 май, когато ще се пренесем в Панагюрище, с множеството тържествени прояви за отбелязване на годишнината. За тях ще ни разкаже с доцент доктор Атанас Шопов , директор на..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Политика, екология, измами "Ден след ден"

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти с национално и регионално значение, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства от българския бюджет и от ЕС. Това е едната гледна точка към..

публикувано на 30.04.24 в 14:53

Активно и празнично във „Вход свободен“

На Велики вторник, очаквайте рубриките ни „На кино“ и „Предразсъдъци и следразсъдъци“. С Тихомира Иванова говорим за една великденска работилничка, на 4-и май в село Храбрино, както и за кампанията „Аз съм куче“, която стартира от първи май.  Румяна Киризиева, от БГ „Бъди активен“, ни разказва за резултатите от първата международна конференция..

публикувано на 30.04.24 в 09:30

Изпращаме април "Точно днес" на 30

Споделяме утрото на последния априлски ден и до 9.30 говорим за история, изборни нагласи, европейски и национални политики.  Лидия Йорданова,  управител на агенция "Екзакта ще ни представи последните социологически нагласи и резултати от проучване. Ще коментираме и политическата ситуация и продължаващата престрелка между основните политически играчи...

обновено на 29.04.24 в 17:00

"Ден след ден" на прага на "нещо ново, нещо старо"

Приблизително 6 седмици преди вота 2 в 1 в България има ли интерес към изборите за европейски парламент или поредният предсрочен вот за народни представители ще го „затъмни“ и измести? Защо са важни европейските избори за българите? Темата ще коментираме с Юлиана Николова , директор на портал „Европа“. Защо инфлацията у нас е по-висока от..

публикувано на 29.04.24 в 14:45