Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев с трудна победа над Марица в контролна среща

Ботев победи с 1:0 Марица в контролна среща, играна на стадион “Христо Ботев”.

Душан Керкез днес не можеше да използва голям брой играчи- Конте, Секулич и Мертенс са с контузии, а Тамм, Игонен, Чернев, Фаустас и Георги Николов са с националните отбори.
През първото полувреме на вратата се завърна Хидайет Ханкич, който се отчете със страхотно спасяване на удар на Маламов от 10 метра.

Ботев изпусна няколко чисти положения. В 7′ Брахими бе изведен сам срещу вратаря на Марица, но Николов успя да спаси.
Ивели Попов в 14′ получи отличен пас на точката на дузпата, но ударът му бе спасен от стража на Марица.

През второто полувреме Акере стреля с глава в напречната греда. В 60′ вратаря Николов излезе напред, топката му бе отнета от Брахими, който напредна, но се засуети и топката му бе избита от защитник на съперника.
В 65′ Николов отново излезе извън наказателното поле и Брахими отново му отне топката, като този път нападателят на Ботев не сгреши за 1:0, с което донесе победата на жълто- черните.

От следващата седмица Ботев започва да се готви за тежкото домакинство на Черно море в неделя, 31 март.

Съставът на Ботев: Ханкич, Видев, Диабате, Минков, Укаки, Балтанов, Брахими, Попов, Акере, Балоянис, Начукву (Кайзер, Георгиев, Татаров, Карабельов, Перера, Бонев, Казаков)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29

„Алтер его” – стари хипари, поезия и трибют за Радой Ралин

Поредната годишнина от рождението на Радой Ралин ще отбележим в „Алтер его“ тази събота. Според паспорта на големия български сатирик – 101 години, а според свидетелството му за раждане – 102. „Порка мистерия!“, би казало алтер егото на водещия Петър Краевски – Краю Петровски, но дали ще го каже, ще разберете, ако ни слушате.  Апропо, докато..

публикувано на 26.04.24 в 10:02
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25