Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усмихнат старт на седмицата с "Вход свободен"

На Благовещение, празникът на най-голямото чудо на живота, ще спазим традициите, ще бъдем в добро настроение и в очакване на благите вести, които да усмихват денят ни. 

Наред с това ще Ви поканим на събитието Дни на иновациите в образованието”, което се организира от Център за творческо обучение с цел предоставяне на актуална информация за иновациите в образованието и подкрепа на институциите в България за техния развитие. Очакват се участие и представители от училища и детски градини от региона на Пловдив. Образователното изложение гостува първо в Пловдив и ще се проведе на 26 март 2024 г. в Гранд хотел Пловдив, зала Москва с начален час 09:15 ч. за детските градини и от 12:45 ч. за училищата. Подробности за акцентите и фокуса на този форум ще ни разкаже Александър Ангелов, управител на Център за творческо обучение. Събитието е безплатно и в него могат да участват по двама представители от образователна институция от региона на Пловдив и Смолян.

В понеделник е и традиционната ни рубрика "Орисници" с колегите Дора Башакова и Дарина Ианова. Поднасяме Ви и първите за тази седмица "Предразсъдъци и следразсъдъци" от колегата Жоро Пеев. 

Бъдете с нас! Започваме в 13:00!

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Забавяме темпото с „Вход свободен“

Ще посветим малко време на разговори за мързела. Психологът Емилия Сотирова се включва. Как съвремието ни кара да се чувстваме мързеливи? Дали, наистина, сме мързеливи в крайна сметка? Пореден епизод от рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев, ще има след 14.30 часа. Очаквайте и извънредно издание на рубриката „За и..

обновено на 01.08.24 в 09:40

Как ни предизвиква август - "Точно днес"

Горещото време не отпуска своята тяга, а днес вече е август. Август е синоним на свобода и безвремие. А точно в този дух и политическият метроном отмерва  времето, а ние очакваме най-после да се стигне до управленско решение между поредицата от празни тактове. В не/състоялия се дотук диалог между партиите и ИТН бе вписан и нов сюжет в опитите за..

публикувано на 31.07.24 в 17:49

Движение и потенциал с „Вход свободен“

Говорим за онлайн събитието „Метаморфна техника. Защо?“. Разговор с Цветелина Григорова, инструктор за България по Метаморфна техника и представител на Международната метаморфна асоциация. Минути за рубриката „За и против“, във времето след 13.30 часа. Коментираме и защо продължителното седене вреди на тялото ни? На 31 юли празнуват..

публикувано на 31.07.24 в 09:30

"Точно днес" - темите в разгара на лятото

Посрещаме последното утро на юли с темите на деня. Те предвещават пожароопасно време и в политиката, и в горските масиви. Следим ситуацията с пожарите в региона. Огнена стихия лумна в смесена гора в местността „40-те извора“ и в широколистна гора в района на Баня във вторник. На политическата сцена – поредните парламентарни избори..

публикувано на 30.07.24 в 16:41

Игри и забавления във "Вход свободен"

Една тема с продължение ви предлагаме днес - за отношенията и тяхната сложност ще говорим отново в "Уроци по щастие". Дали се замисляме понякога върху твърдението, че жените и мъжете са заедно, за да решават проблемите, които не биха имали ако са сами? Все пак, не вярваме докрай в това твърдение! Модерният свят, модерните връзки и раздели, разглеждаме под..

публикувано на 30.07.24 в 09:30