Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Живот в театъра "Ден след ден"

Политиката е театър, в който публиката често освирква актьорите. И призовава нови на сцената. А докато политическият театър у нас е еталон за театър на абсурда, животът налага своя дневен ред. 

Безсрочна ефеткивна стачка започнаха работещите в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в редица градове, включително Пловдив. Те настояват за увеличаване с 30% на основните работни заплати и подобряване на условията на труд. Протестиращите са на работните си места, но обслужват клиентите с минимален обем дейности. За стачката в ДАИ-Пловдив е репортажът на Елена Крушкова.

Ще ви разкажем и за поредния протест срещу изграджането на соларен парк край пазарджишкото село Калугерово. Недоволството съпътства днешната сесия на общинските съветници в Лесичово, които решават за отдаването на общински земи на частна фирма. За гласуването ще ни информира общинският съветник Васил Дамянов, който два мандата е бил и председател на местния парламент в Лесичово. Темата коментираме също с Димитър Дръндев, инициатор на една от двете подписките срещу изграждането на фотоволтаичната централа, както и с председателя на Ловната дружинка в Калугерово Румен Чергаров, инициатор на втората подписка.

И още:

Даниела Добрева ни разказва за вълната от съпричастност към роднините на семейство от пловдивското село Костиево, загинало при пожар в Германия.

Севдалин Палаузов информира за проваления вторият опит за старт на делото "Дебора" в Районния съд в Пловдив. Процесът се премести в Пловдив след направен отвод на съдиите от Стара Загора.

Пловдив отбелязва Международния ден на театъра 27 март с откриване на нов площад „Театрален“ и с шествие по Главната улица. Съпричастни на празника ще ни направи с репортажа си Веселина Пеева.

Бъдете с програма "Ден след ден" на Радио Пловдив в днешната сряда след новините в 15 до 17 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 26.04.24 в 16:56

Хляб и култура „Ден след ден“

Пазарът, производителят или регионът определят цените на продуктите у нас преди Великден? Що е то бутиков козунак с цена от 200 лв. за килограм? Подвеждащи ли са обещанията за изключително качество на невероятни цени? Ще се намери ли политическа сила, която предизборно или следизборно да качи цената на хляба с 30%, отменяйки нулевото ДДС върху..

публикувано на 26.04.24 в 15:00

"Вход свободен"- в очакване на празниците

Времето ни тормози с непрекъснати метаморфози, но това е повече от характерно за четвъртия месец от календара. Без промяна е само все по-настъпващото предчуствие за идващи празници и предвеликденско оживление. В тон с преобладаващото настроение  е и днешното издание на "Вход свободен"!  С бенд- лидера на фюжън формацията "Цинга манга фънк"- Кирил..

публикувано на 26.04.24 в 09:45

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55