Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" на 1 април

Като световен шампион по правене на много избори в кратък период бе представена България в репортаж на агенция Франс прес.Резултатът очевидно не е повод за гордост, а как да се намери стабилно политическо представителство продължава да е нерешена задача. Можем ли да се надяваме, че идващият нов извънреден парламентарен вот ни приближава към решението-това ще попитаме социолога Павел Вълчев.

На днешното правителствено решение за разпределение на 268 милиона лева за заплати в държавната администрация може да се гледа и като на подготовка за вота, доколкото на служителите в администрацията и на техните близки се гледа като на  важен източник на гласове. Днес с искане за увеличение на заплатите в Пловдив протестираха служителите на „Автомобилна администрация“.

Конституционният съд реши, че горски терени, придобити от държавата чрез замяна, не могат да сменят предназначението си и върху тях да се строи. Решението бе определено като историческо заради определянето на горите като публично благо, независимо от собствеността им. За последствията, които може да има този акт, ще разговаряме с Алексадър Дунчев от организацията „Зелени закони“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Точно днес на Велики четвъртък

Точно днес се боядисват яйцата според православната традиция за Възкресение Христово. Може и в събота, но на Велики четвъртък в Пловдив ще има специална работилница пред община Пловдив. За участието на децата и пловдивчани в нея, ще разкаже Димитър Къркеланов, преподавател в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.  Избрано от акцентите..

публикувано на 01.05.24 в 17:00

Слушайте реванша "Ботев" - ЦСКА пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в реванша от полуфиналите на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0, а сега посрещат своя съперник на „Колежа“ от 18:45 часа. В последния кръг "Ботев" записа домакинска загуба от "Славия" с 0:1, но преди това играчите на Душан Керкез бяха в серия от четири победи и две..

обновено на 01.05.24 в 15:12

Посрещаме с усмивка май днес във "Вход свободен"

На стартовата права на месец май, Ви каним да останете в компанията ни във времето до 15:00! Погрижили сме се музиката да е на ниво, настроението също! Отправяме поглед и към събитията, които отново през този месец май ще добавят щипка разкош  не на последно място разбира се полезна информация. В тази връзка заедно с Мариела Станулова от Академия за..

публикувано на 01.05.24 в 09:30

За героичните събития и цената на труда „Точно днес“

Отбелязването на 148 години от Априлското въстание ни дава повод да се замислим – какво ни завещаха героичните предци и къде сме ние днес? Търсим отговорите в утрото на 1 май, когато ще се пренесем в Панагюрище, с множеството тържествени прояви за отбелязване на годишнината. За тях ще ни разкаже с доцент доктор Атанас Шопов , директор на..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Политика, екология, измами "Ден след ден"

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти с национално и регионално значение, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства от българския бюджет и от ЕС. Това е едната гледна точка към..

публикувано на 30.04.24 в 14:53