Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" на 2 април

Снимка: БТА

Във вторник сутрин теми с продължение и събития с днешна дата и пловдивски адрес.

Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев до края на седмицата трябва да попълни състава на служебното правителство. Toй се ангажира да събере екип и да го представи пред държавния глава найкъсно в събота. Промените в конституцията не посочват срок, в който кандидатът за премиер трябва да предложи правителство, но за да можем да имаме избори 2 в 1 е необходимо сроковете да се скъсят. 

Ще имаме ли вот през юни 2 в 1, как ще се гласува за европейски и национален парламент - говорим с Михаил Константинов, математик и изборен експерт.

Ще чуем и мнението на пловдивчани, събрано в анкетата на Яница Марова с въпрос - готови ли са да отидат до урните в началото на лятото.

Свършват парите за възстановяване на пострадалите от наводнението карловски села. Кметът на общината Емил Кабаиванов поиска спешно да бъде свикано заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, която не е заседавала от 15-ти декември миналата година. Какво показват сметките и реалната ситуация при хората - питаме кметът на община Карлово

В тазседмичното издание на рубриката Евранет плюс на европейската радиомрежа, обръщаме внимание на най-обсъжданата международна тема в последната седмица - атентатът в Москва. 

На 2 април отблезваме Международния ден на детската книга. Датата е избрана, тъй като на нея през 1805 г. е роден известният датски писател Ханс Кристиан Андерсен, с чиито приказки израстват поколения деца по целия свят. За първи път в ДГ"Кремена" в Пловдив ще отвори врати библиотека за най-малките. Даниела Петкова ще ни разкаже за инициативата.

В минутите за кулутара  ви каним на изложбата живопис под наслов „Нива и коридори“ на художника Андрей Янев, която се откирива тази вечер в пловдивската галерия „Дяков“. Веселина Пеева ще ни разкаже повече.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 08.08. по стълбицата на деня

Лятното настроение обзема постепенно всички у нас, останалите в пленарна зали депутати вече мислят как да излязат в отпуск и да проведат наесен поредните избори. За възможните варианти за следващ служебен премиер, за това - кой какво ще спечели и изгуби през октомври, анализ на политолога Страхил Делийски . Две музикални звезди от Пловдив гостуват на..

публикувано на 07.08.24 в 14:42

Литературно четене и жива библиотека във "Вход свободен"

В сряда споделяме заедно с Вас следобедните часове и обещаваме значими събития и срещи с интересни гости. Всичко това гарнирано с хубава музика и усмивки, за разкош :)))) Минути след 13:30 ще се пренесем в магията на Родопа планина. В това начинание ще ни съдейства Виолета Радкова, управляващ директор на фондация "Елизабет Костова", с която заедно ще..

публикувано на 07.08.24 в 09:30

С летни емоции "Точно днес" на 7 август

Лято е. Време за пътуване, почивка и споделени минути с ефира ни. Радиото е най-добрият вариант в сряда сутрин да сте добре информирани и с добро настроение. Ето и темите и събеседниците в програма "Точно днес" до 9.30 часа - Защо се стигна до хаоса с годишните технически прегледи на автомобилите и може ли готвената  промяна в правилата да успокои..

обновено на 06.08.24 в 16:11

В ритъм с „Вход свободен“

Вторник е и говорим за събора на приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, на 10 август. Кристиян Ваклинов ни гостува. Мартин Иванов, човекът положил основите на барабанната/ритъм терапия и фасилитиране в България, ще ни припомни за системата, която синхронизира ума и сърцето.  Кино рубриката, също, е част от..

публикувано на 06.08.24 в 09:30

"Точно днес" с вяра за различното пловдивско начало

Празничното утро на Преображение Господне ще посрещнем с надежда за новото, което идва към града и страната. До девет и трийсет часа ще чуете: Празничните камбани на пловдивската църква „Преображение Господне“ – какво си пожелаха пловдивчани, които прекрачват прага на храма – това ще научим от репортаж на Яница Марова . 6-ти август е..

обновено на 05.08.24 в 16:44