Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За хората и техните Очи на четири лапи

4
Ураган

В едно от изданията на предаването Клуб "Неделя" Ви срещнахме с една дама, чиято мисия със сигурност е много важна и значима за обществото, и най-вече за всички хора, които имат нужда от „Очи на четири лапи“. 

Албена Алексиева е председател на Фондация „Очи на четири лапи” и човек, който познава от първо лице емоцията, на "приятелствата, които носят светлина". 

Фондация „Очи на четири лапи” е пълноправен член на европейската федерация на училищата за кучета водачи на слепи / EGDF /, както и на международната федерация на училищата за кучета водачи на слепи/ IGDF /. Членството в тези 2 престижни организации, е гаранция за качеството на обучаваните от екипа на фондацията служебни кучета. Факт е, че със специалните си умения и безгранична любов, които са на разположение 24 часа в денонощието, дипломираните кучета водачи и асистенти могат да спасят стотици хора с увреждания от самотния затвор на физическата зависимост. 

Албена Алексиева бе наш ефирен гост и сподели повече за важността и дейността на фондацията, за критериите, по които се избират приемните семейства на бъдещите служебни кучета, за стотното куче обучено от екипа професионалисти, лабрадорът Скай, за емпатията, за силата на връзката, за свободата, че не си сам в тъмнината. Разговор, който ще помним дълго, и който ипределено заслужава вниманието Ви! Чуйте в прикачения звуков файл. 

 

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Новопостроена и вече в ремонт, ЦДГ "Каменица" ще приема деца от септември

Община Пловдив ще направи всичко възможно всички проблеми с мухлясали стени, течове, паднали лампи и др. в новопостроената детска градина „Каменица“ да  бъдат отстранени до 1 септември. Това стана ясно днес, след като родители протестираха срещу лошото състояние на новата сграда на детската градина, която беше открита през декември миналата..

публикувано на 24.06.24 в 15:50

Желязко Гагов е новият кмет на Панагюрище

Новият кмет на Панагюрище е Желязко Гагов, издигнат от Инициативен комитет, обяви Общинската изирателна комисия в Панагюрище. Гагов  води пред опонента си Никола Белишки от ГЕРБ-СДС с над 2 хиляди гласа.  За Желязко Гагов са гласували 5762 души или 28,62% от избирателите.  Така той  повтори победата си от местните избори през есента.  В първия..

обновено на 24.06.24 в 10:47
Татяна Буруджиева

Преговорите между партиите няма да са лесни

„Няма да са лесни преговорите между партиите, които ще вървят успоредно с консултациите при президента Румен Радев. Добре, че президентът свиква консултации. Можме да го приемем, че има още какво да се доизяснява с партиите по вариантите за правителство. Защото въпреки, че само две политически сили се отзоваха на поканата за разговори при ГЕРБ,..

публикувано на 24.06.24 в 10:33

86 зрелостници получават сертификати за работа в ТИЗ

159 ученици от Пловдив преминаха обучение по проект "Включване на индустрията в учебния процес на професионалните гимназии в Тракия икономическа зона". Днес 86 ученика от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас ще получат и своите сертификати за успешно завършен курс по „Архитектура на автоматични асемблиращи машини и линии“ в Професионалната гимназия по..

публикувано на 24.06.24 в 10:22

54 басейна работят в Пловдивска област това лято

Лятото е време за море. За тези, които не могат да отидат, има друг вариант, а именно – басейните. „Общо 69 са басейните, регистрираните в цялата Пловдивска област. Тази година обаче от тях работят 54“, това заяви в интервю за Радио Пловдив Милена Шикова, началник на отдел „Държавен здравен контрол“ към РЗИ-Пловдив. Най-много..

публикувано на 21.06.24 в 16:28