Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" за вчера и утре

Снимка: istockphoto.com

Спомените на Пловдив, спомените за въстанието от Април 1878 - ма, портфейлът на българите през миналата година и днес, турболенциите в сектора на земеделието, "Червената шапка - Презареждане"  са теми на предаването в петък от 6.00 до 9.30 часа.

НСИ оповести данни за доходите ни през миналата година. От тях разбираме, че  доходите на човек от домакинство за година са нараснали с 20%, почти с толкова са се увеличи и разходите, а за 10 години ръстът е с повече от два пъти. За какво харчим най - много, как се движи покупателната ни способност и какво показват "хванатите" от статистиката тенденции? Въпросите ще зададем на икономическия анализатор от КНСБ Петър Мишев.

За стола на земеделския министър в служебното правителство, опасенията на президента от спешно поисканата смяна на Кирил Вътев, за опасенията на аграрния сектор ще говорим с Явор Гечев, който вече е бил на този пост, а сега съветва държавния глава по въпросите на земеделието.

Чуйте още историка Стефан Шивачев по дебата за това дали реновираната и откриваща се днес "Дондукава градина" да се прекръсти на "Иван Вазов". 

С директора на Историческия музей Стоян Иванов ще говорим за предстоящите събития, посветени на Априлското въстание.

Ще чуете покана за премиерния спектакъл на Театър "Хенд" "Червената шапка ПРЕЗАРЕЖДАНЕ"

От Живка Танчева ще научите какво предизвикателство за младите умове организира клуб "Квант".

Веселина Пеева слага многоточие на разговора с галеристката Антония Димитрава в "Добро утро, ден" с акцент върху нейната кариера на художник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Точно днес на Велики четвъртък

Точно днес се боядисват яйцата според православната традиция за Възкресение Христово. Може и в събота, но на Велики четвъртък в Пловдив ще има специална работилница пред община Пловдив. За участието на децата и пловдивчани в нея, ще разкаже Димитър Къркеланов, преподавател в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.  Избрано от акцентите..

публикувано на 01.05.24 в 17:00

Слушайте реванша "Ботев" - ЦСКА пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) и ЦСКА се изправят един срещу друг в реванша от полуфиналите на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха първия мач в София с 1:0, а сега посрещат своя съперник на „Колежа“ от 18:45 часа. В последния кръг "Ботев" записа домакинска загуба от "Славия" с 0:1, но преди това играчите на Душан Керкез бяха в серия от четири победи и две..

обновено на 01.05.24 в 15:12

Посрещаме с усмивка май днес във "Вход свободен"

На стартовата права на месец май, Ви каним да останете в компанията ни във времето до 15:00! Погрижили сме се музиката да е на ниво, настроението също! Отправяме поглед и към събитията, които отново през този месец май ще добавят щипка разкош  не на последно място разбира се полезна информация. В тази връзка заедно с Мариела Станулова от Академия за..

публикувано на 01.05.24 в 09:30

За героичните събития и цената на труда „Точно днес“

Отбелязването на 148 години от Априлското въстание ни дава повод да се замислим – какво ни завещаха героичните предци и къде сме ние днес? Търсим отговорите в утрото на 1 май, когато ще се пренесем в Панагюрище, с множеството тържествени прояви за отбелязване на годишнината. За тях ще ни разкаже с доцент доктор Атанас Шопов , директор на..

обновено на 30.04.24 в 16:58

Политика, екология, измами "Ден след ден"

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти с национално и регионално значение, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства от българския бюджет и от ЕС. Това е едната гледна точка към..

публикувано на 30.04.24 в 14:53