Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За транспортни неволи и памет говорим в "Ден след ден"

Снимка: БТА

Двама младежи загинаха, а други двама се борят за живота си след ужасяваща катастрофа, която стана тази нощ на пловдивския булевард „Руски“. 

Защо за пореден път се случва такова тежко пътнотранспортно произшествие на равен участък и без натоварено движение в центъра на Пловдив? Какво може да се направи, за да се предотвратят такива катастрофи? Трудните въпроси отправяме към инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Даниела Добрева разговаря с майката на един от пострадалите при катастрофата младежи. 

Темата за градския транспорт и транспортните неволи на пловдивчани продължава Антония Попова в разговора си със зам.-кмета Савина Петкова, след като стана ясно, че общината и превозвачите планират да съкратят ранните и късните автобуси по 6 градски линии.  

От Пловдив тръгна закъснялата кампания на земеделското министерство за директните плащания през тази година. Бюджетът на кампанията е 817 милиона евро, обяви заместник-министърът на земеделието Иван Капитанов пред земеделци в Пловдив. По темата работи Антоанета Петричанска.

Ще разкажем и за инициативата на РИМ – Пловдив и Националния музей „Борис Христов“, посветена на 110-та годишнина от рождението на прочутия в цял свят оперен певец. Веселина Пеева разговаря с диригента Северин Василев и с директора на Опера Русе Пламен Бейков, който е последният ученик на Борис Христов.

Бъдете с нас от 15.10 до 17.00 ч., ще бъде интересно! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по лентата на летните очаквания

Как у нас не се прави кабинет на малцинството, при какви обстоятелства пак ще градим новото управление? Въпросите са повече от важни, след като масово българите отказаха участие в изборите през юни. За всичко, което тече в държавата като процеси и очаквания, говорим с политолога и университетски преподавател Георги Проданов . Как ДПС ще реши уравнението..

публикувано на 03.07.24 в 15:24

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 03.07.24 в 15:00

"Вход свободен" с пулса на сезона

Поредният Джулай отмина, оставяйки след себе си осeмдестарска носталгия, прияно соления привкус на предстоящата отпуска и натрапчивото усещане, че и тази почивка ще е хубава, ама ще свърши  твърде бързо. Така е винаги- работата никога не свършва, а отпуската сякаш минава като миг. Лятото междувременно набира скорост, трафикът по магистралите набъбва..

публикувано на 03.07.24 в 09:05

"Точно днес" на 3 юли

В сряда сутринта с лятно настроение и по актуалните теми. Фармацевти започват протестни действия заради новите правила, по които ще работят със Здравната каса, инициирани от Министерството на здравеопазването. В различни градове в страната, включително в Пазарджик, а птеките затварят за два часа и няма да работят с пациенти.  Протестът е организиран от..

обновено на 02.07.24 в 16:52

Вкусен и усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването ще Ви разкажем приказката на една прекрасна дама превърнала хобито си в професия и най-важното, реализирала една своя мечта. Ради Славчева е шоколатиер по призвание и по душа. Как да разберем кой шоколад е качествен и лесно се изработват шоколадови шедьоври, ще разберем минути след 13:30. В рубриката "Усмихнат коментар" попитахме..

публикувано на 02.07.24 в 09:30