Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден в планината с "Български щит"

На 19 май в Родопите над Пловдив, Сдружение "Български щит" кани всички активни хора да преживеят един забавен и изпълнен с много полезна информация ден в планината, който не само ще освежи всички присъстващи с глътка въздух сред природата, но ще бъде чудесна възможност за придобиване на полезни умения. По думите на Спас Паунов, от екипа на сдружението, всеки дръзнал да съпреживее този ден, ще научи как безопасно да се придвижва в гориста и пресечена местност; как да открива и спасява хора; как правилно да използва компас, и дори магнезиева запалка. Ще придобие умения за обезвреждане на нападател в случай на опасност, и всичко това поднесено под формата на забавни игри, практически занятия и беседи. Какво още Ви е нужно? Задължително е доброто настроение и желанието да общувате с позитивни хора! Началният час на събиране е 09:00, мястото - центъра на село Марково, над Пловдив. 

"Български щит" е патриотична организация, изградена от родолюбци за осъществяване на родолюбива дейност. Дейността на сдружението  е насочена главно към деца и младежи, ученици и студенти, и граждани на Република България. Основен приоритет на екипа е изграждането на национална идентичност в младите и утвърждаването в тях на основните човешки ценности.

За предстоящия "Един ден в планината", който ще се проведе на 19-май /неделя/, разговаряхме със Спас Паунов, част от екипа на сдружението и инструктор на събитието. Чуйте повече в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Христо Крушарски

Крушарски с призив за финансова помощ за Локо от хора и фирми

Отборът на "Локомотив" (Пловдив) изпрати отминалия сезон на официална вечеря снощи.  На нея присъстваха собственикът, ръководството, представителният и вторият тим на "Локомотив". Събирането беше инициирано от Христо Крушарски. След срещата самият той пожела да се обърне и към футболната общественост: "Първо искам да започна с благодарности към..

публикувано на 28.05.24 в 17:25
Станислав Генчев застана начело на

Станислав Генчев е новият наставник на "Левски"

Станислав Генчев е новият старши треньор на представителния тим на "Левски“. Договорът на специалиста е за срок от 2 години. В щаба на Станислав Генчев влизат помощник треньорите Живко Миланов и Дарко Тасевски, треньорът на вратарите Йордан Господинов и кондиционният треньор Петър Пеев. Станислав Генчев е роден на 20.03.1981 година. Започва..

публикувано на 28.05.24 в 13:56
Лъчезар Балтанов

ЦСКА 1948 е на бараж след 2:0 над "Славия"

ЦСКА 1948 победи "Славия" с 2:0, като това гарантира 7-то място в крайното класиране и участие на бараж за Лигата на конференциите. Педриньо откри резултатът в 5-та минута, а Никола Илиев удвои в 63-та. Мачът беше без значение за "белите". ЦСКА 1948 ще се изправи срещу ЦСКА-София за последната евроквота. Срещата е в петък от 19:00 часа на Националния..

публикувано на 28.05.24 в 08:02

Ден на иновациите в ОУ „Елин Пелин“

Различен и интересен ще е краят на учебната година за всички ученици, техните родители, учители и гости в залата на район "Западен", в Пловдив. На 28-и май, от 18 часа, тръгва експрес „Елина“. Името „Елина“ е запазена марка на училището. То е колаборация от името на обичания български писател, на когото е кръстено учебното заведение. Билетите..

обновено на 27.05.24 в 17:23

Мария Петрова за поредните успехи в гимнастиката

В последното майско издание на предаването Клуб "Неделя" специален гост бе вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова. В ефира на Радио Пловдив тя с радост коментира постиженията на златните ни момичета на Европейското първенство в Будапеща. На въпроса на водещия коя е основната причина, българската художествена..

публикувано на 27.05.24 в 16:51