Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ по линиите на напрежението и превенцията

| обновено на 15.05.24 в 16:57
Снимка: Иво Чолаков

В утрото на 16 май говорим по важните теми за Пловдив и страната, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа:

За напрежението сред работещите в държавните висши учебни заведения и дали то е туширано с отпуснатите допълнително средства за заплати ще говорим с доцент Боряна Иванова, ректор на Аграрен университет-Пловдив.

Ваксините ли са единствения начин за спиране на увеличението на случаите на заболели от коклюш? Темата ще коментираме с доктор Аспарух Илиев, ръководител на лабораторията в Берн и експерт по безопасност на ваксините.

Ще говорим и за най-актуалните предложения в дневния ред на сесията на Общинския съвет в Пловдив.

Ще Ви разходим и до Панаира на занаятите в града. Част от него е пленер „Художествено плетиво - Шарени чорапи”, който има благотворителна кауза в подкрепа на децата със синдром на Даун. Репортаж на Елена Крушкова.

Пред Прокуратурата в Пловдив отново ще има протест на близки, приятели и роднини на убития Митко от Цалапица. Час по-късно в Районния съд ще се състои заседание по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови. Очаква се да бъде разпитан като свидетел и обвиненият в убийството Рангел Бизюрев. Повече за делото и за протестните действия ще научим от репортаж на Севдалин Палаузов.

В утрото на 16-ти май ще чуете и интервю на Веселина Пеева с Цвятко Сиромашки, който отпразунва своя 70 годишен юбилей с ретроспективна изложба в галерия „2019“.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува доцент Христо Паунов, преподавател по Конституционно право и омбудсман на ПУ „Паисий Хилендарски".
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За нещата от живота в „Шейкър"

И тази неделя сме заедно, по радио Пловдив. Ще си говорим за изкуствения интелект и как се намесва в ежедневието ни? Мой събеседник е Мариета Милошева, сертифициран специалист по дигитален маркетинг и изкуствен интелект. Очаквайте и астробюлетина за юни, със Стефи Недевска. Разговаряме и с Евгения Атанасова, директор на детска..

обновено на 25.05.24 в 16:15

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на пет стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикувани очерци, репортажи, поезия и литературна..

обновено на 24.05.24 в 17:23
Празничното шествие на 24 май в Пловдив

"Ден след ден" народът върви

Празнуваме 24 май. Само наш, български и неповторим празник – на словото, буквите, писмеността и просветата. Празник не просто на една писменост и култура, а на титаничната значимост на духа. Ние не просто "сме дали нещо на света". На 24 май България празнува своя неудържим порив към просвета и знание, който я е направил културен двигател в славянския..

публикувано на 24.05.24 в 14:36
Фотоколаж: Силвия Петрова

За словото и иновациите във „Вход свободен“

Честит празник! Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Ще се опитаме да привлечем вниманието ви с интересни и полезни теми, традиция ни е. Разговаряме с Татяна Минкова, заместник -директор на ОУ „Елин Пелин“, в Пловдив. Говорим за „Деня на иновациите“, който предстои и..

обновено на 24.05.24 в 10:07

Празничното утро "Точно днес"

Да се развълнуваме заедно с "Върви, народе възродени...", да поздравим учителите, учениците, учените, хората на духа, да измерим мащаба на интелектуалния подвиг на Светите братя от Средновековието до днес,  да разлистим книга или да я послушаме... Каним ви в утрото на 24 май, а по тези теми за разговор ни гостуват - хоровият диригент проф. Златина..

обновено на 23.05.24 в 16:56