Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания събира средства за операция на 22-годишния Георги

Зов за благотворителност в подкрепа на 22-годишния Георги Маринов, претърпял тежка катастрофа край Хисаря, в резултат на което момчето е парализирано от гърдите надолу.

Благотворителната кампания за събиране на средства за операция, която стартира миналия месец, продължава, а сред основните организатори на дарителската инициатива под надслов "Подкрепи Георги за успеха", е кметът на Марково Десислава Терзиева. В подкрепа на Георги Маринов се организира благотворителен футболен мач между ветераните на двата футболни гранда в Пловдив – „Ботев” и  "Локомотив”

Преди две години и половина 22-годишният Георги Маринов претърпява тежка катастрофа край Хисаря, след която се парализира от гърдите надолу. Оттогава досега младият мъж е опитвал различни лечения - и конвенционални, и нетрадиционни, като семейството му е платило големи суми, но резултат няма.

Ново лечение в столицата на Тайланд - Банкок, му дава надежда да проходи. То все още е експериментално, но резултатите са добри. Сумата, необходима за лечението на Георги обаче е огромна. Офертата от лечебното заведение само за операцията е в размер на 350 000 лв. 

От миналия месец в ход е благотворителна кампания за събиране на средства в подкрепа на младежа. Сред тях са благотворителни базари, фестивали, футболни турнири и срещи, автомобилни състезания. Това разказа кметът на село Марково Десислава Терзиева, на която Георги е племенник. Тя е сред основните организатори на дарителската кампания под надслов: „Подкрепи Георги за успеха“ и е благодарна на всички, помогнали за събиране на средства в подкрепа на младежа. 

Йога на открито, рали в Смолян, фестивалът на баницата в Марково, търгове от спортисти и доста други инициативи също подкрепиха Георги. Част от необходимата сума е събрана, но са нужни още доста средства. В началото на следващата седмица предстои благотворителния футболен мач между ветераните на "Ботев" и "Локомотив". Той ще се състои на тренировъчния стадион на ПФК "Ботев" в Коматево и е подкрепен от кметовете на Пловдив - Костадин Димитров и община "Родопи" - Павел Михайлов. Сред гостите на футболната среща ще бъде бишвият нападател на "Локомотив" и голмайстор № 1 за всички времена в "А" група Мартин Камбуров, очакват се и други известни футболни звезди от миналото. 

Предстои също рок концерт в Стамболиейски на 31 май в подкрепа на Георги, турнир на детско-юношеската школа на „Ботев“ на 1 юни, детски благотворителни театри в читалището в Марково и др. 

Първата дата за операцията, която е определена от клиниката в Банкок е 6 август и семейството се надява дотогава парите да се съберат. На същата дата през 2021 година животът на Георги се преобръща – това е датата на катастрофата. Самият Георги вярва силно, че операцията му ще бъде успешна. 

Семейството има и дарителска сметка в лева:  

IBAN: BG36BPBI79424055936001

BIC& BPBIBGSF

Титуляр: Иван Маринов Маринов (баща на Георги)

Повече за кампанията чуйте от репортажа на Даниела Добрева. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Средното образование се нуждае от цялостна реформа

Ниски резултати на учениците по български и математика, огромен дял на частните уроци, неудовлетворени родители и университетски преподаватели, сериозни разлики в образователното ниво на хората от различните региона на страната, лошо управление на политиките в образователната система. Това са само част от констатациите на одиторите на..

публикувано на 23.07.24 в 10:24

Няма шанс за правителство с трети мандат, ще има избори

Президентът Румен Радев е изправен пред много сложно решение. Затова смятам, че той ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП. Това заяви в инетрвю за Радио Пловдив политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиев. Тя подчерта, че хората, които се явяват на избори търсят доверието на..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Продължава да има повече от 1 пожар на ден в "Столипиново"

Последните огнища на пожари в Пловдивска област са угасени към днешна дата. Последните 2 дни са доста по-спокойни, за разлика от предходните дни, съобщи в предаването "Точно днес" директорът на пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов . Той разказа, че са имали над 50 сигнала за пожари за денонощие, докато след падналите валежи те са спаднали..

публикувано на 23.07.24 в 09:00

"Пясъчник" пресъхва, умира риба. Има ли риск и за поливния сезон?

Язовир „Пясъчник“ драстично намалява обема си, поради което рибата в него измира и това може да доведе до екологична катастрофа, алармират от Риболовното сдружение „Олимпик 2002“.   При капацитет от над 200 кубически метра, в язовирасега има едва 14 кубичиски метра вода. В писмо до министъра на екологията и до пловдиските поделения на..

публикувано на 22.07.24 в 11:25

Президентът е объркан за връчването на третия мандат

"След толкова много поредни избори може да се спори, дали има преформатиране на политическата система. Основните полюси остават същите и динамиката на системата се определя около отношенията на тези полюси в рамките на политическата ситуация.  От друга страна, си спомнете как изглеждаше пейзажът след протестите от 2020 г., когато имаше поява на нови..

публикувано на 22.07.24 в 10:50